Se lyset i Center 2

​​Arbejdet med at bringe mere lys ned i ambulatorieetagen blev sat på pause, da COVID-19 satte Danmark i stå. Men i sidste uge vendte håndværkerne tilbage, og nu står et oplyst Center 2 klar.

​Det er nu slut med at se på et halvfærdigt projekt i loftet på ambulatorieetagen i Center 2. Efter en længere pause pga. COVID-19 færdiggjorde håndværkerne i sidste uge arbejdet med en større lysinstallation i loftet.

Center 2 har i ambulatorieetagen fået to nye ”ovenlysvinduer”. Eller tæt på. Centeret har fået to store lysinstallationer, der simulerer dagslys. Det betyder, at lysstyrken i de to store lamper i loftet, der ved et hurtigt øjekast kan ligne ovenlysvinduer, følger solens gang, og lyser ambulatorieetagen i Center 2 op på samme måde, som dagslyset lyser hospitalets øvrige etager op.

IMG_2419 - Redigeret1.jpg
Her ses håndværkerne i færd med at sætte de sidste dele af lysinstallationerne op.

Mere (dags)lys

Ombygningen af Center 2 er en del af et større indsats, der bringer mere dagslys ind på hospitalet. Og særligt i ambulatorieetagen, som ikke har mange naturlige lyskilder.

I Center 1, 3 og 4 giver store gennembrydninger i gulv og loft dagslys direkte adgang til ambulatorieetagen, men i Center 2 blev løsningen to store lysinstallationer, der simulerer dagslys.

Fordelen ved en lysinstallation frem for en gennembrydning er, at selv på grå dage vil ambulatorieetagen i Center 2 opleves som lys og indbydende. Derudover er det en væsentligt billigere og nemmere løsning. Og selvom man ikke kan se op gennem etagerne i Center 2, som man kan i de andre centre, vil man stadig få fornemmelsen af åbenhed og rummelighed.

Læs også: Center 2 skal se dagens lys

”Rummet bliver større”

Portøraspirant Patrick Harboe Ringe, der kun har været ansat på hospitalet i tre uger, oplever ambulatorieetagen i Center 2 som rar at være i.

”Lyset gør, at rummet virker større og ikke så indelukket. Jeg synes, at der er meget åbent og rart,” fortæller Patrick Harboe Ringe.

Hans kollega, portør Michael Werner Erstad Hansen, der har været ansat på hospitalet i mange år og gået utallige skridt gennem de lange ambulatoriegange tilføjer, at det er en fornuftig løsning, man har valgt i Center 2.

”Jeg har ikke lagt mærke til, at der er forskel på centrene. Men hvis jeg skal fremhæve en ting, vil jeg næsten sige, at der virker mere lyst her i Center 2 end i de andre centre – selvom lyset også er mere sterilt,” fortæller Michael Werner Erstad Hansen.

DSC_6144 (1) - Redigeret1.jpg
Portør Michael Werner Erstad Hansen og portøraspirant Patrick Harboe Ringe under de nye lysinstallationer i Center 2.

Kunsten i fokus

I forbindelse med lysinstallationerne er der også blevet sat et fire etagers stort kunstværk op på væggen, som går hele vejen fra ambulatorieetagen og op til taghuset.

Det store kunstværk er fjerde værk af kunstneren Ruth Campau, som også har udsmykket de tre andre centre på hospitalet. Kunstværket i Center 2 er overvejende blåt, hvilket understøtter centerets blå farve, og hjælper patienter og besøgende med at orientere sig på hospitalet.

Se billederne af de fire centre

IMG_2414 - Redigeret1.jpg

IMG_2400 - Redigeret1.jpg