En udvidelse til udvidelsen

Hvidovre Hospital får større scanningsfaciliteter i hospitalets nye akutmodtagelse end først planlagt. Det skal sikre akutte patienter et hurtigere og mere sammenhængende forløb på hospitalet.

Vent...

Det er snart 10 år siden, at de store planer for udvidelsen af Hvidovre Hospital blev lagt. Og på den tid er der sket meget indenfor sundhedsvæsenet.

Bl.a. er fokus på scanning i den helt tidlige diagnosticering af akutte patienter vokset. Derfor har Hvidovre Hospital allerede nu, inden at nybyggeriet står færdigt, valgt at bygge en mindre udvidelse til den større udvidelse af hospitalet.
Det er hospitalets nye akutmodtagelse, der får 200 kvm større scanningsfaciliteter end først planlagt.

"I den nye akutmodtagelse skal alle akutte patienter være tilset af eller konfereret med en speciallæge indenfor 30 min., og der skal foreligge en behandlingsplan for alle akutte patienter indenfor 4 timer. For at det kan lade sig gøre har vi brug for flere tilgængelige scanningsmuligheder i vores diagnostiske enhed i den nye akutmodtagelse," fortæller hospitalsdirektør på Amager og Hvidovre Hospital Birgitte Rav Degenkolv.

Bedre patientforløb

Udvidelsen af scanningsfaciliteterne i nybyggeriet skal sikre hurtigere og mere sammenhængende patientforløb.

"Det er altafgørende, at patienten fra start får stillet den rigtige diagnose, så patienten hurtigt kan få den rigtige behandling. Det skaber både et hurtigere og mere sammenhængende forløb for patienten," siger Birgitte Rav Degenkolv.

Grundtanken i den nye akutmodtagelse er at gøre vejen fra patientens ankomst til patientens behandling kortere.

Forener det eksisterende og nye hospital

Den mindre udvidelse kommer til at ligge udenfor hospitalets nuværende akutmodtagelse i forlængelse af de øvrige scanningsfaciliteter i nybyggeriet. Med den placering kommer de 200 nye kvm til at forbinde det eksisterende og nye hospital.

En del af akutmodtagelsens facade er blevet pillet ned for at gøre klar til at bygge det eksisterende og nye hospital sammen.

De 200 nye kvm bygges i forlængelse af de øvrige scanningsfaciliteter i den nye akutmodtagelse i nybyggeriet.

"Fundamentet til de større scanningsfaciliteter er allerede godt på vej, og snart går vi i gang med at gøre klar til at bygge det eksisterende og nye hospital sammen. For at kunne opstarte sammenbygningen har akutmodtagelsens reception været nødt til at flytte," fortæller Charlotte Guldbæk, som er projektleder ved Nyt Hospital Hvidovre, og ansvarlig for den mindre udvidelse.

Du kan læse mere om flytningen af akutmodtagelsens reception her

Fire hurtige om den nye akutmodtagelse

I den nye akutmodtagelse:

  • er læger og sygeplejersker samlet på tværs af specialer
  • vurderes alle akutte patienter af en speciallæge indenfor 30 min.
  • skal der forligge en behandlingsplan for alle akutte patienter indenfor 4 timer
  • bliver flere patienter færdigbehandlet i selve akutmodtagelsen - det er forventningen, at 7 ud af 10 akutte patienter færdigbehandles i den nye akutmodtagelse


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor