Akutte patienter skal henvende sig et nyt sted

​​I næste uge rykker receptionen i Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse fra dens velkendte placering lige ved Akutmodtagelsens indgang til en midlertidig lokation i forlængelse af afdelingens venteområde. Det sker som led i byggeriet af Hvidovre Hospitals nye og større akutmodtagelse.

​Akutte patienter skal snart melde sin ankomst et andet sted end vanligt, da receptionen i hospitalets Akutmodtagelse i næste uge flytter væk fra modtagelsens indgang og ned bagved afdelingens venteværelse.

"Akutte patienter skal fremover gå til venstre i stedet for til højre, når de ankommer til hospitalets Akutmodtagelse. Det skyldes, at pladsen bag den nuværende reception, skal bruges til at bygge større faciliteter i den nye akutmodtagelse til hospitalets diagnostiske enhed," fortæller Charlotte Guldbæk, som er projektleder hos Nyt Hospital Hvidovre, og ansvarlig for flytningen af akutmodtagelsens receptionsområde.

Patienter, der kommer i Akutmodtagelsen pga. COVID-19, vil foreløbigt fortsat skulle henvende sig ved den nuværende receptionsskranke.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du efter flytningen finder hen til Akutmodtagelsens reception.

Midlertidig placering

Receptionsområdet skal ligge i forlængelse af Akutmodtagelsens venteområde, indtil afdelingen flytter ud i nybyggeriet.

"Akutmodtagelsens reception skal kun midlertidig ligge ved afdelingens venteværelse. Når nybyggeriet står klar til indflytning, rykker Akutmodtagelsen fra deres nuværende lokaler ud i den nye og større akutmodtagelse i nybyggeriet. Og her flytter receptionen selvfølgelig med," fortæller Charlotte Guldbæk.

Den nye og større akutmodtagelse skal sikre hurtigere og mere sammenhængende patientforløb. Bl.a. bliver der i den nye akutmodtagelse kortere vej fra patient til behandling. I den nye akutmodtagelse samles læger på tværs af specialer, hvilket betyder, at speciallægen kommer til patienten, i stedet for at patienten skal komme til speciallægen, som det gør sig gældende på nuværende tidspunkt.

Følg skiltningen

Akutmodtagelsens reception bliver efter flytningen ikke nær så nem at få øje på, som den hidtil har været. Derfor opsættes der store skilte, som skal hjælpe patienter og pårørende med at finde vej til receptionen.

"Det næste stykke tid skal både patienter og pårørende vænne sig til, at receptionen ligger et nyt sted, men vi sørger for at få sat nogle store skilte op ved akutmodtagelsens indgang, så man ikke er i tvivl om, hvilken vej man skal gå for at finde receptionen, når man kommer ind i akutmodtagelsen," fortæller Charlotte Guldbæk.

På kortet herunder markerer den røde stiplede linje vejen til receptionens midlertidige placering. Kilk på kortet for at se det i stort format.