Andres erfaringer

Her kan du læse og se, hvad andre kvinder med et tidligere kejsersnit fortæller om deres beslutning – og hvordan de har det med beslutningen efter fødslen.

Nadine prøvede at føde vaginalt, men fik et kejsersnit


I filmen fortæller Nadine om sit valg

I videoen fortæller Nadine om sit valg mellem kejsersnit eller vaginal fødsel.

Første gang Nadine skulle føde, prøvede hun at føde vaginalt, men fødslen gik i stå undervejs, og hun endte med et akut kejsersnit.

Da Nadine skulle føde anden gang, ville hun gerne prøve at føde naturligt igen, men hun ville ikke gennem et forløb, der lignede det første.

I dag er Nadine lidt ærgerlig over, at det ikke lykkedes hende at føde sine børn naturligt, men hun har det fint med sin beslutning og synes, at fødslen gik godt.


Anne Kathrine fødte vaginalt


I filmen fortæller Anne Katrine om sit valg

I videoen fortæller Anne Kathrine om sit valg mellem kejsersnit eller vaginal fødsel.

Anne Kathrine fik et kejsersnit, første gang hun fødte, fordi barnet lå skævt i bækkenet. Anden gang valgte hun at føde vaginalt, fordi hun gerne ville prøve at få hele oplevelsen med og få sin baby op på maven med det samme.

Efter Anne Kathrines første fødsel var der stort fokus på, at børn født ved kejsersnit kan have forhøjet risiko for at udvikle astma og allergi, og da der er allergi i familien, ville Anne Kathrine ikke øge denne risiko. 

På fødestuen følte Anne Kathrine sig omgivet af kompetente mennesker og i trygge hænder, og i dag føler hun, at hun traf det rigtige valg.


Michelle fødte ved planlagt kejsersnit


I filmen fortæller Michelle om sit valg

I videoen fortæller Michelle om sit valg mellem kejsersnit eller vaginal fødsel.

Michelle valgte at føde sit andet barn ved planlagt kejsersnit, fordi hendes første fødeoplevelse var meget lang og smertefuld og endte i et akut kejsersnit.

Michelle er meget tilfreds med sit valg om at få et planlagt kejsersnit. Hun er glad for, at hun på forhånd vidste, hvilket forløb hun gik ind til, og hvordan fødslen skulle foregå. Det gjorde det til en tryg og rar oplevelse for hende.


Maria fødte vaginalt


I filmen fortæller Maria om sit valg

I videoen fortæller Maria om sit valg mellem kejsersnit eller vaginal fødsel.

Da Maria skulle føde anden gang, besluttede hun i fællesskab med fødselslægen, at det skulle være en vaginal fødsel. Det var vigtigt for Maria at føle sig hørt, og at der var forståelse for det forløb, hun var igennem under sin første fødsel. 

Maria blev overbevist om, at hun var i trygge hænder gennem hele forløbet, og at hun havde mulighed for at sige fra undervejs, hvis fødslen ikke gik som forventet.

I dag er Maria meget tilfreds med sin beslutning. Ved at føde vaginalt oplevede hun, at hun var hurtigere på benene igen, og at amningen var nemmere at få i gang. 

Hvis Maria skal føde en tredje gang, er hun ikke i tvivl om, at hun vil føde vaginalt igen.


Louise fødte vaginalt

"De mente jo at der rent fysisk og anatomisk ikke var noget i vejen for, at jeg kunne føde normalt. Og det er jo det, der er det sundeste for både baby og for mig, ikke?
Det tager jo lang tid at komme sig igen ovenpå et kejsersnit, og det ville jeg gerne være foruden, kan man sige.
Der er så mange hvis’er, men jeg har taget min beslutning ud fra et sundhedsmæssigt aspekt i forhold til barnet.”
Louise

Maria prøvede at føde vaginalt og fik et ikke-planlagt kejsersnit

Jeg havde stadig en klar idé om, at jeg gerne ville prøve at føde naturligt – selvom det var en hård omgang sidste gang.
Så jeg havde ikke ønsket et kejsersnit, men jeg havde heller ikke noget ønske om at skulle igennem det samme langvarige forløb med vedrop igen.
Da jordemoderen så kunne se, at det ikke blev en naturlig fødsel alligevel, så kunne vi lige så godt tage beslutningen.
Maria

Sofie fødte vaginalt

“Det er det bedste valg, jeg nogensinde har taget, og hvis jeg en dag skal have et barn mere, så er jeg heller ikke i tvivl om, at jeg skal føde vaginalt.
Selvfølgelig er du øm, men slet ikke på samme måde, som du er efter et kejsersnit.
Det var positivt, fordi jeg hele tiden får at vide af fødselslægen, at det nok skal gå, og vi får faktisk lavet en fødselsplan også, så jeg ikke er i veer i så mange timer, som jeg var sidste gang.
Jeg følte mig hørt, og jeg følte mig lyttet til."
Sofie

Anne fødte ved et planlagt kejsersnit

"Første gang havde jeg veer i 52 timer. Det var ret traumatisk – det ville jeg for alt i verden undgå denne gang, derfor valgte jeg kejsersnit.
Det gik rigtig fint, og de var gode til at forklare mig hele forløbet og de lyttede til mine ønsker, så jeg er rigtig tilfreds med denne her gang.”
Anna

Stine fødte ved planlagt kejsersnit

"Jeg var bange for komplikationer ved en almindelig vaginal fødsel: At mit andet ar ville gå op. At det skulle blive akut, og jeg ikke kunne få barnet ud igennem mit bækken. Plus at jeg har fået hovedpine her i den sidste del af graviditeten på grund af forhøjet blodtryk.
Jeg vejede alt op til sidst, og så tog jeg en snak med min fødselslæge, og så blev vi enige om, at kejsersnittet ville være det rigtige for mig.
Denne her gang gik det meget bedre, alt foregik bare stille og roligt.”
Stine
Redaktør