Planlagt kejsersnit

Læs og hør om andre kvinders overvejelser og erfaringer med at føde ved kejsersnit efter et tidligere kejsersnit.​

Nadine prøvede at føde vaginalt, men fik et kejsersnit

I videoen fortæller Nadine om sit valg mellem kejsersnit eller vaginal fødsel.

Første gang Nadine skulle føde, prøvede hun at føde vaginalt, men fødslen gik i stå undervejs, og hun endte med et akut kejsersnit.
Da Nadine skulle føde anden gang ville hun gerne prøve at føde naturligt igen, men hun ville ikke gennem et forløb, der lignede det første.

I dag er Nadine lidt ærgerlig over, at det ikke lykkedes hende at føde sine børn naturligt, men hun har det fint med sin beslutning og synes, at fødslen gik godt.


Michelle fødte ved planlagt kejsersnit

I videoen fortæller Michelle om sit valg mellem kejsersnit eller vaginal fødsel.

Michelle valgte at føde sit andet barn ved planlagt kejsersnit, fordi hendes første fødeoplevelse var meget lang og smertefuld og endte i et akut kejsersnit.

Michelle er meget tilfreds med sit valg om at få et planlagt kejsersnit. Hun er glad for, at hun på forhånd vidste, hvilket forløb hun gik ind til, og hvordan fødslen skulle foregå. Det gjorde det til en tryg og rar oplevelse for hende.

Maria prøvede at føde vaginalt og fik et ikke-planlagt kejsersnit

Jeg havde stadig en klar idé om, at jeg gerne ville prøve at føde naturligt – selvom det var en hård omgang sidste gang.
Så jeg havde ikke ønsket et kejsersnit, men jeg havde heller ikke noget ønske om at skulle igennem det samme langvarige forløb med vedrop igen.
Da jordemoderen så kunne se, at det ikke blev en naturlig fødsel alligevel, så kunne vi lige så godt tage beslutningen.
Maria

Anne fødte ved et planlagt kejsersnit

Første gang havde jeg veer i 52 timer. Det var ret traumatisk – det ville jeg for alt i verden undgå denne gang, derfor valgte jeg kejsersnit.
Det gik rigtig fint, og de var gode til at forklare mig hele forløbet og de lyttede til mine ønsker, så jeg er rigtig tilfreds med denne her gang.
Anna

Stine fødte ved planlagt kejsersnit

Jeg var bange for komplikationer ved en almindelig vaginal fødsel: At mit andet ar ville gå op. At det skulle blive akut, og jeg ikke kunne få barnet ud igennem mit bækken. Plus at jeg har fået hovedpine her i den sidste del af graviditeten på grund af forhøjet blodtryk.
Jeg vejede alt op til sidst, og så tog jeg en snak med min fødselslæge, og så blev vi enige om, at kejsersnittet ville være det rigtige for mig.
Denne her gang gik det meget bedre, alt foregik bare stille og roligt.
StineRedaktør