​​​​​​​​​​​​

"Det er rart at kunne være med til at gøre en forskel"

​Og det gør flere hundrede patienter landet over i hospitalernes patient- og pårørendepaneler. En del af dem var samlet i går på Patienttopmødet, der bød på både debat og samarbejde. Se billederne.​

Vent...

​"Jeg har en vision om at gøre OUH til et bedre sted at være patient, og det arbejder jeg ret hårdt på. Det er rart at kunne være med til at gøre en forskel!"

Stine Slåttland Pedersen sidder i Patient- og Pårørenderådet på Odense Universitetshospital OUH, og i går den 15. november tog hun turen fra Fyn til Hvidovre for at deltage i Pattienttopmøde 2023 sammen med ca. 50 andre patienter og pårørende samt sundhedsfaglige fra hele landet.
Du kan høre mere fra Stine og to øvrige repræsentanter nederst.

På topmødet debatterede de patienter og pårørendes rolle i udviklingen af hospitalernes tilbud i bl.a. tre workshops. Herudover bød dagen på oplæg fra regionsrådsformand i Region H., Lars Gaardhøj, som delte sine visioner for inddragelse af patienter og pårørende, og vicedirektør Annette Wandel fra Danske Patienter, som gav et indblik i undersøgelsen: "Patienterne har ordet: Det er kvalitet for os."

Inden da blev topmødet skudt i gang med korsang fra Lungekoret Pust fra Hvidovre, som består af patienter med lungesygdomme – og det blev rundet af af hele Danmarks huslæge Peter Qvortrup Geisling, som bl.a. delte ud af sjove journalnoter – og i øvrigt skubbede på for en langt mere aktivistisk tilgang fra patienterne, end tilfældet er i samarbejdet med hospitalerne i dag.

Se fotos fra Patienttopmødet herunder:​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor