Temadag: Fremtidens hospital - fremtidens arbejdsplads

​Mere end 2.000 ansatte fra Amager og Hvidovre Hospital var samlet til temadag om fremtidens hospital. Men også Nyt Hospital Hvidovre var tilstede for at fortælle om vores projekter og få personalets input.

Telemedicin, åbenhed og ytringsfrihed, en 3D-gåtur i nybyggeriet og et besøg ind i sundhedsvæsenet anno 2050.

Det var bare nogle af de mange indslag, man kunne blive klogere på, da Amager og Hvidovre Hospital holdt temadag under overskriften: ”Fremtidens hospital og fremtidens arbejdsplads” torsdag den 13. september.

Ca. 2.000 medarbejdere lagde vejen forbi i løbet af dagen, hvor der blev erfaringsudvekslet og diskuteret. Men det var ikke kun hospitalet, som var tilstede. Også Center for Ejendomme, som har ansvaret på Nyt Hospital Hvidovre, var mødt op med både plancher, robotter og 3D-udstyr. Byggechef Uffe Gebauer Thomsen udtaler:

”Det er utrolig vigtigt, at vi som byggeorganisation er tilstede, når vores hospitaler afholder sådan nogle temadage. Vi skal skabe rammerne omkring fremtidens hospitaler og arbejdspladser, og vi skal kende det kliniske personales behov. En temadag er en unik mulighed for os til at fortælle om vores projekter, men også til at få input og kommentarer fra dem, som i sidste ende skal leve og arbejde i de bygninger, som vi bygger og udvikler”

Vi spurgte personalet, hvad de glæder sig til ved nybyggeriet, og hvad der bekymrer dem mest. Se det her:

Det handler om at finde vej

Et af de projekter, som havde fået en plads på temadagen, var det nye wayfinding-projekt på Hvidovre Hospital, som skal gøre det lettere og mere logisk for patienter, pårørende og personale at finde rundt på hospitalet.

”Jeg har fået rigtig mange gode tilbagemeldinger fra personalet, og jeg fik samtidig mulighed for at forklare dem nogle af de ting, som de havde undret sig over”, fortæller Abelone Dyrup, som er projektleder og bl.a. står for wayfinding-projektet.

Udover, at Abelone fik lejlighed til at forklare projektet, fik hun også en unik mulighed for at få kommentarer fra de mennesker, som til hverdag skal kunne finde rundt på hospitalet, og som møder de patienter, der ikke kan finde vej:

”Jeg fik rigtig mange gode forslag til forbedringer og ting, som vi ikke selv lige havde fået øje på, men som klinikerne ser fra deres perspektiv. Så det har været rigtig gavnligt for både mig selv og for projektet at stå her i dag”, fortæller Abelone Dyrup.

Temadag (1).jpg

Robotterne kommer!

Carsten Købsted fra Drift og Teknik havde også fået et rum, hvor han og AGV-robotten ”Bumle” henholdsvis fortalte og fremviste mulighederne for at automatisere logistikken på hospitalet.

”Robotterne kommer... det er der en masse myter omkring. Ved at stå her i dag får vi en dialog med personalet, hvor vi kan aflive nogle af de myter. Robotterne er en del af fremtiden, og der er masser af fordele at hente med den nye teknologi”, fortæller Carsten Købsted.

Med udbygningen af Hvidovre hospital får hospitalet et samlet areal på 230.000 kvadratmeter og en længde på omkring 550 meter. Det er meget transport, og her er et effektivt logistiksystem essentielt.

MiR-robotten som kørte rundt mellem benene på de mange deltagere er en model, som er blevet testet på hospitalet. Men arbejdet med at finde den helt rigtige løsning er fortsat i gang.

Temadag (2).jpg

En 3D-gåtur i nybyggeriet

Udover Wayfinding og robotter havde Nyt Hospital Hvidovre også en 3D model af nybyggeriet, hvor personalet ved hjælp af Virtual Reality-briller kunne gå en tur i deres fremtidige arbejdsplads. En aktivitet, som der i løbet af hele temadagen var kø til.

Temadag (3).jpg