Sorte jakkesæt besøger grønt hospital

​Hvidovre Hospitals ESCO-samarbejde og arbejde med at skabe et grønnere hospital tiltrækker opmærksomhed. Onsdag havde hospitalet besøg af både politikere og erhvervsfolk.

Mødelokalet i Vandrehallen var fyldt, mens Amager og Hvidovre Hospitals driftschef, Christian Johansen, fortalte om de mange initiativer og projekter, som hospitalet har igangsat – dels for at reducere strømforbrug og CO2-udledning, og dels for at gøre den energi, som bliver brugt, grøn.

Gæsterne var hovedsageligt fra Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg, men også repræsentanter fra Dansk Industri, Siemens, Schneider Electric og Center for Ejendomme deltog.

Selskabet blev efterfølgende vist rundt for at se nogle af de energibesparende tiltag, hospitalet har fortaget:

Christian Johansen, hospitalets driftschef, fortalte om hospitalets ”fryserpark”, og hvordan hospitalet ved hjælp af vandkøling og et kontrolleret miljø kan halvere strømforbruget til de mange forskningsfrysere.

Opbevaring af prøver fra undersøgelser og forskningsprojekter er en vigtig opgave på Hvidovre Hospital. Hospitalet har derfor mange -80 °C-frysere, som tidligere ikke var placeret hensigtsmæssigt.

I hospitalets kælder ligger kommandocentralen, hvor hele hospitalets energiforbrug overvåges og styres. Det er et vigtigt redskab i målet om at nedbringe hospitalets energiforbrug med 15 %.

På skærmen herunder kan man bl.a. overvåge hele hospitalets transportsystem, som ligger under parkeringskælderen.

Læs mere om Hvidovre Hospitals vision om et grønnere hospital.