Skal man løbe langt for at tisse i nybyggeriet?

​Kommer det nye hospitalsbyggeri til at føles som et drivhus? Vil busserne stoppe ved den nye hovedindgang? Og kommer der flere parkeringspladser?

​Det er bl.a. nogle af de spørgsmål, som både patienter og personale har stillet, når snakken er faldet på Hvidovre Hospitals nye hospitalsbyggeri. Her får du svar på fire af de mest stillede spørgsmål.

1. Skal man løbe langt for at tisse?

Uanset om du er patient eller personale skal du ikke gå mange skridt i den nye hospitalsbygning før du støder på et toilet. Udover at alle patientstuer har eget badeværelse huser nybyggeriet over 150 toiletter.

Så når tissetrangen melder sig, skal du ikke løbe langt for at finde et toilet – for dem kommer der nok af. I alt kommer der til at være 392 toiletter i nybyggeriet.

2. Kommer der flere parkeringspladser?

I takt med at hospitalet vokser, udvides parkeringskælderen også. Når byggeriet står færdigt, får hospitalet derfor omkring 150 nye parkeringspladser. Nogle bliver 3-timers parkeringspladser og andre bliver 24-timers parkeringspladser.

3. Kommer det nye hospitalsbyggeri til at føles som et drivhus?

Der er mange vinduer i nybyggeriet. Rigtig mange. Dagslys spiller nemlig en afgørende rolle for både patienter og personales ve og vel. Derfor er det at bringe dagslys ind på hospitalet også et kernefokus i byggeriet af det nye hospital.

Når solen står højt på himlen, er store vinduer dog også lig med varme patientstuer og personalerum. For at sikre et godt indeklima er der derfor udover effektive ventilationsanlæg installeret solafskærmning på alle nybyggeriets sol vendte facader.

4. Vil busserne stoppe ved den nye hovedindgang?

De busser, som i dag stopper ved hospitalets nuværende hovedindgang, vil i fremtiden også stoppe ved hospitalets nye hovedindgang. Det stoppested, som i dag hedder ”Oppegårdsvej (Kettegård Allé)”, vil blive flyttet en smule vest på, så det kommer til at ligge lige ud for den nye hovedindgang.

Derudover bliver der etableret et læskur ved stoppestedet, så man kan stå i tørvejr og vente på bussen.