Sådan kommer de nye sengestuer til at se ud

​En patientstue, et skyllerum og et medicinrum. Tre rum står nu færdige på byggepladsen, selvom resten af byggeriet har lidt vej endnu.

​​Da byggepladsen afholdte åbent hus 1. september kunne besøgene se og høre mere om den nye præsentationsstue.

Bag byggehegnet på en lille gang på 2. sal står nu en (næsten) færdigbygget sengestue, et skyllerum og et medicinrum.

I de næste par måneder vil de afdelinger, som skal flytte ud i nybyggeriet, få tilbudt fremvisninger af de tre færdigbyggede rum. Derudover kan relevante nøglepersoner også få adgang som fx hygiejneorganisationen, arbejdsmiljøenheden m.fl.

"Det er deres arbejdsplads, som vi bygger, og derfor skal de have mulighed for at få adgang lidt før. Det betyder også, at vi kan teste udstyret og placeringen af disse, så vi er sikre på, at vi får skabt grundlag for gode arbejdsgange på sengestuerne", fortæller Birgitte Rav Degenkolv, som er hospitalsdirektør på Amager og Hvidovre Hospital.

Patientværelset set ude fra gangen. Til venstre ses styringspanel, hvor man kan skrue op og ned for varmen, tænde, slukke eller dæmpe lyset, rulle solafskærmning op eller ned osv.

Sengen er placeret midt i rummet og tæt på de store vinduer, så man kan få masser af lys. Skinner solen direkte på vinduet, ruller mørklægningsgardiner automatisk ned. Patienten eller personalet kan også selv køre dem ned, hvis man ønsker det.

Alle senge bliver udstyret med en "arm", hvor der sidder en tablet. Via tabletten kan patienten se TV, høre radio, gå på nettet osv. Har man sit eget log-in kan man også benytte fx Netflix. Patienten vil også kunne se menukortet på skærmen, og på Børne- og Ungeafdelingen vil der være installeret særlige spil til børn.

Stuerne bliver også udstyret med en lænestol og en briks, hvor pårørende kan sidde. Briksen kan foldes helt sammen, så den ikke fylder eller den kan slåes ud, så pårørende kan overnatte på den.

Hver patient får også sit eget badeværelse med toilet og bruseniche. Her er der godt med plads, så man også kan bruge badeværelset med fx kørestol.

Ensengsstuer til alle

Med Kvalitetsfondsprojektet på Hvidovre Hospital, som udover nybyggeriet også indebærer ombygninger af store dele af det eksisterende hospital, vil hospitalet som helhed tilbyde bedre rammer for patienter og personale i de kommende år.

"Med vores om- og nybyggeri vil størstedelen af vores indlagte patienter komme på enestuer i lyse og venlige omgivelser. Men det bliver ikke kun nye rammer, som vi kan tilbyde vores patienter i fremtiden. Også vores arbejdsgange vil ændre sig meget", fortæller Birgitte Rav Degenkolv.

På fremtidens Hvidovre Hospital bliver speciallægerne nemlig sat i forreste række. Det betyder, at borgere, der kommer ind akut, hurtigere vil komme i den korrekte behandling og dermed undgå lang ventetid og unødvendige indlæggelser.

Fakta om Nyt Hospital Hvidovre

Vi bygger nyt, og vi moderniserer Hvidovre Hospital. Målet er et imødekommende og grønt hospital, som sætter patienten i centrum og skaber rammerne for den bedste behandling.

• 32.000 m2 nyt hospital
  • 240 nye patientværelser med én seng samt ombygning af eksisterende 4-sengstuer til 1-2-sengsstuer
  • Ombygning af eksisterende hospital
  • Mere dagslys ind i den eksisterende bygning
  • Ny Fælles Akutmodtagelse, ny Hjerteafdeling, ny Børne- og Ungeafdeling samt et nyt Barselsafsnit, som er tæt integreret med et nyt Neonatalafsnit
  • Byggeriet forventes færdigt i 2021
  • Projektet Nyt Hospital Hvidovre er finansieret med ca. 1,7 mia. kr. af Statens Kvalitetsfond og Region Hovedstaden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet om nybyggeriet.