Rejsegilde på Hvidovre Hospital

​Der var både pølser, Cocio og taler, da Amager og Hvidovre Hospital inviterede til rejsegilde på den 32.000 m2 store tilbygning, som skal danne rammerne om fremtidens hospital i Hvidovre.

Kransen var hejst 50 meter over jorden i en af de store kraner, tre pølsevogne sørgede for en løbende levering af hotdogs og fra podiet fik både hospitalet, byggeorganisationen og entreprenørerne sagt tak for det gode arbejde.

Der var styr på traditionerne, da Amager og Hvidovre Hospital fredag den 2. november afholdte rejsegilde for byggeriet af 32.000 m2 nyt hospital. Omkring 300 håndværkere fra byggepladsen var med til at fejre dagen.

Håndværkernes fest

Rejsegildet er håndværkernes fest og en dag, hvor bygherre takker håndværkernes for det store stykke arbejde, som har ledt frem til, at der nu er sat tag på bygningen.

"Jeg er glad for at se, at så mange vil tage del i denne fejring, og jeg er specielt glad for, at mange af de håndværkere, som arbejder med at bygge vores hospital, er her i dag. Vi er netop samlet for at takke jer og markere det gode arbejde", indledte hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv sin tale.

Men selvom der er tag på huset, så er der stadig et godt stykke vej til, at det rå betonhus bliver til et moderne hospital.

En festdag for hele hospitalet

Selvom rejsegildet er håndværkernes fest, så var det også en festdag for alle de medarbejdere, som på et tidspunkt skal flytte ind i det nye byggeri.

"Vi vil rigtig gerne fejre denne milepæl med alle, og derfor serverede vi i kantinerne på Amager og Hvidovre Hospital gratis hotdogs og Cocio til alle de medarbejdere, som var på arbejde", fortæller hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv.