Nybyggeriet er blevet døbt

​Hvidovre Hospitals 43.000 kvadratmeter store udvidelse har fået et navn; Center A.

Nybyggeriet, det nye hospital, udvidelsen, Nyt Hospital Hvidovre, tilbygningen, byggeriet, det nye center. Kært barn har mange navne. Og nu melder endnu et sig til samlingen; Center A.

Når Hvidovre Hospitals 43.000 kvadratmeter store udvidelse står klar, får hospitalet et nyt center, og det er blevet døbt.

"Faktisk er det ikke nyt for alle os, der har hænderne godt nede i projektet, men jeg glæder mig meget til at alle andre også lærer navnet at kende og begynder at kalde nybyggeriet for Center A. Det er lidt ligesom at være til barnedåb. Forældrene og måske de nærmeste har ofte kendt navnet længe, mens resten af gæsterne venter i spænding på at høre præstens ord," fortæller hospitalsdirektør på Amager og Hvidovre Hospital Birgitte Rav Degenkolv.

Center A bliver grønt center

Udover at Hvidovre Hospital skal vænne sig til at omtale nybyggeriet som Center A, skal hospitalet også byde velkommen til en ny center-farve. Det nye Center A bliver nemlig grønt center.

Dermed udvides hospitalets fire eksisterende center-farver, orange, blå, gul og rød, med en femte center-farve, grøn.

Den grønne farve skal ligesom hospitalets eksisterende fire center-farver hjælpe patienter, pårørende og personale med at finde vej på hospitalet.

Hvorfor ikke Center 5?

Men hvorfor egentlig Center A, når det nye center kommer til at ligge i forlængelse af hospitalets Center 4?

Når tilbygningen tages i brug, flytter hospitalets hovedindgang fra dens nuværende placering i den østlige ende af hospitalet ud i det nye center i den vestlige ende af hospitalet. Dermed vendes hele hospitalet om. Denne turn around betyder, at hospitalets centre efter ibrugtagning af nybyggeriet får nye navne.

De nye centerbetegnelser vil være bogstaver i stedet for tal som i dag. Nybyggeriet er blevet døbt Center A og de eksisterende fire centre kommer til at hedde B, C, D og E.