Mit hjerte banker for komplekse byggerier

​Ny byggechef skal styre ny- og ombygningsprojekterne på Amager og Hvidovre Hospital. Hun skal bl.a. sikre, at kvalitetsfondsprojektet ’Nyt Hospital Hvidovre’ kommer sikkert i mål.

​Sterilcentral, ny fødeklinik og så et Kvalitetsfondsprojekt til 1,7 mia. Det er blot nogle af de opgaver, som Malene Nygaard Kristensen skal i gang med, når hun tiltræder som ny byggechef i Center for Ejendomme med ansvar for Amager og Hvidovre Hospital.

"Mit hjerte banker for komplekse byggerier, og noget af det, som driver mig allermest er, når det vi bygger, bliver taget i brug og gør en forskel for brugerne", fortæller Malene Nygaard Kristensen, som starter som byggechef 1. april 2019.

Det handler om kernefunktionen

På et stort akuthospital som Amager og Hvidovre Hospital er der utrolig mange funktioner og enheder – næsten som en maskine, hvor utallige små tandhjul får det hele til at fungere. Og går selv det mindste tandhjul i stykker, kan det have konsekvenser for hele hospitalet:

"Patienterne går ikke op i, om det lige er det ene eller det andet tandhjul, som ikke fungerer, men hvis blot en ting ikke virker, så vil den generelle oplevelse være, at hospitalet ikke virker. Og det skal vi undgå", forklarer Malene Nygaard Kristensen.

Derfor skal alle tandhjul køre rundt, og her spiller Center for Ejendomme en vigtig rolle:

"Som byggeorganisation er vi en supportfunktion, som skal hjælpe med at sørge for, at hjulene kører, så kernefunktionen – nemlig at behandle vores patienter – kan foregå så uforstyrret og effektivt som muligt", siger Malene Nygaard Kristensen.

Samspillet er utrolig vigtigt

Region Hovedstaden, som så mange andre store organisationer, kan være en kompleks størrelse. Her er der mange interesser og aktører og adskillige grænseflader, som skal koordineres og tages hensyn til – både de politiske, de faglige, men også de økonomiske og strategiske.

Det er noget, Malene Nygaard Kristensen har erfaring med fra andre projekter for bl.a. Banedanmark og Københavns Lufthavn, hvor storpolitik og faglighed også skal gå op i en højere enhed.

"Jeg mener, at samspillet er utrolig vigtigt. Vi skal alle arbejde i den samme retning, og vi skal bruge hinandens forskelle og perspektiver til at kvalitetssikre den retning, som vi har valgt", fortæller Malene Nygaard Kristensen, som har god erfaring med brugerinddragelse, da hun af flere omgange har koordineret brugergrupper.

"Det er essentielt for et godt resultat, at vi har et godt samarbejde med alle interessenter og brugere. Både dem, som skal bruge rammerne, men også dem, som skal drifte det som fx service- og driftsfolk", siger Malene Nygaard Kristensen.

Du er ikke bedre end dine medarbejdere

Som leder ser Malene Nygaard Kristensen sig selv som samarbejdsorienteret, og her spiller åbenhed og tillid en helt central rolle:

"Jeg værdsætter ærlig og åben kommunikation, og jeg sætter pris på forslag til forbedring og feedback. Jeg forventer, at mine ansatte også giver mig feedback, selvom jeg er deres chef. Og de må meget gerne være uenige med mig for der ligger meget læring og engagement gemt i forskellige meninger", siger Malene Nygaard Kristensen fortsætter:

"Du er ikke bedre end det hold, du har under dig. Og derfor er det en fælles opgave, at vi hjælper hinanden til at blive bedre, hvilket kræver en feedbackkultur, men også tillid til hinanden og respekt for forskellighed", siger Malene Nygaard Kristensen.

En anden egenskab, som Malene Nygaard Kristensen også fremhæver, er evnen til at træffe beslutninger – en god bygherre skal nemlig kunne træffe hurtige og sikre beslutninger.

"Det er min erfaring, at når man ikke træffer en beslutning, eller hvis man udskyder at træffe en, så er det også en beslutning. Processen stopper ikke for at du lige kan tænke dig om. Den fortsætter ud af et spor, så hvis bygherre ikke tager en beslutning, så er det også at tage en beslutning", forklarer Malene Nygaard Kristensen.

Friluftsmenneske med hunde og klatregear

I sit arbejdsliv bevæger Malene Nygaard Kristensen sig mest mellem kontorer og byggepladser. Derfor er det ekstra vigtigt for hende at komme ud i naturen, når hun holder fri og ved fyraften går turen til Hornsherred ved Roskilde Fjord, hvor hun bor med sin kæreste Bettina og tre slædehunde.

"Her er der fred og ro, og vi er tæt på naturen. I weekenderne kan vi godt finde på at pakke en stor madpakke, og tage vores hunde med ud i skoven og overnatte i et shelter", fortæller Malene Nygaard Kristensen, men understreger, at hendes helt store passion er fjeldvandring og klatring:

"Når vi er på ferie, er det næsten altid med det formål at klatre eller vandre i fjeldene. Ofte har jeg det sådan, at når jeg ser en bjergtop, så tænker jeg, at den skal jeg bare op på", fortæller Malene Nygaard Kristensen.

Blå Bog:

Malene Nygaard Kristensen er 46 år og uddannet diplomingeniør. Hun kommer fra en stilling som afdelingsleder i ingeniørvirksomheden Niras A/S, hvor hun har været de sidste seks år. Derudover har hun arbejdet med flere komplekse anlægsopgaver som fx forberedende arbejder for Metro Cityringen på Østerport Station, jernbaneforbindelser samt store byggerier, som Operahuset i København og koncerthuset Harpa i Reykjavik.