Kran indtager byggeplads

​Den første af i alt fem store kraner landede onsdag på Hvidovre Hospital, hvor arbejdet med 32.000 m2 nyt hospital bevæger sig over i en ny fase.

Foråret stod på udgravning og klargøring af byggeplads. Nu er tiden kommet til at lave fundamentet til den nye hospitalsbygning, som bl.a. skal huse en ny fælles akutmodtagelse og en ny hovedindgang til hospitalet.

”Kranen, som vi har sat op i dag, er den mindste af i alt fem kraner, som vi skal bruge til byggeriet,” fortæller projektleder Nils Turpie.

Kranen skal bruges til at forlænge den gamle udgang fra parkeringskælderen, så den kommer til at gå igennem det nye byggeri.

”Vi starter fra bunden med at udvide tunnelen, og parallelt begynder vi at lave fundamentet til den nye bygning,” fortæller Nils Turpie.

Flere store kraner på vej

”En kran koster penge, så vi sætter den ikke op før den dag, hvor vi skal bruge den. Derfor ankommer de til byggepladsen lidt drypvis,” forklarer Nils Turpie.

Den næste kran vil komme i slutningen af september, og ved udgangen af oktober vil alle fem kraner formentlig være sat i arbejde.
Læs mere om Nyt Hospital Hvidovre på www.nythospitalhvidovre.dk

Kranen er ankommet og gøres klar:

Kranen foldes ud:

Kranen er foldet ud og klar til at arbejde: