Kæmpe kunstværk opsættes på Hvidovre

Fire etager høje collager skal gøre det lettere at finde vej på hospitalet og samtidig give hospitalet livskraft.
Det bliver stort og farverigt, det som vil møde personale, patienter og pårørende, når de går gennem Hvidovre Hospitals lange gange. Fem store collager i farverne orange, blå, gul, rød og grøn vil hænge fra tagetagernes top, gennem gulv og loft hele vejen ned til ambulatorierne.

”Farver sætter følelserne i gang hos folk. Derfor har jeg valgt nogle klare farver, da de på mange måder kan sende et opløftende signal og symbolisere håb og livskraft,” forklarer Ruth Campau, som er kunstneren bag de store kunstværker.

Kunst med et praktisk element

Collagernes farver spiller sammen med de farvetemaer, som allerede er i centrene. På denne måde vil de samtidig hjælpe folk med at orientere sig.

”De enkelte collager er domineret af centerets farve, så man ikke er i tvivl om man står i ”blå center” eller ”gult center”. Men jeg har også suppleret med andre farver for at bryde det lidt stive wayfindingssystem og gøre det til en kunstnerisk oplevelse,” fortæller Ruth Campau.

En bred appel

På et hospital kommer der mange forskellige mennesker. Der er gamle og unge, der er de meget syge, de lidt mindre syge og der er personalet. Derfor skal hospitalets kunst også kunne appellere til en bred vifte af mennesker.

”Tæppet er et fantastisk symbol. Et tæppe er noget, man lægger hen over et menneske, som er kommet til skad,e eller som man lægger over sine kære for at drage omsorg og beskytte dem” forklarer Ruth Campau med henvisning til, at de store collager forestiller en masse tæpper, som hænger ned over hinanden hele vejen ned gennem hospitalet. Ét stort kludetæppe - fra ovenlysvinduet på øverste etage og ned til ambulatoriegangen.

”Tæppet er et åbent og abstrakt symbol, som kan fortolkes frit af den enkelte beskuer,” fortæller Ruth Campau.

Læs også:
”En farverig omfavnelse af Hvidovre Hospital” på hjemmesiden vinkkbh.dk
Du kan læse skitseforslaget her (pdf, åbner i nyt vindue)

Hvornår sker det?

De i alt fem kunstværker bliver sat op i etaper. Kunstværket er allerede nu sat op i Center 3, og i de kommende uger vil den orange i Center 1 også blive sat op. Den blå og røde i hhv. Center 2 og 4 bliver sat op i foråret 2018. Det sidste værk, som skal hænge i den nye bygning, bliver sat op i 2019.