Hvad er det for noget med nye patientterminaler?

​Hvordan er mødefaciliteterne i nybyggeriet? Hvad skal der ske med hospitalets nuværende hovedindgang? Og hvor skal hospitalets personale klæde om? Få svarene her.

​Spørgsmålene er mange blandt både patienter og personale, når snakken falder på det nye hospitalsbyggeri. Få svar på fire af de senest stillede spørgsmål her.

1. Hvordan er mødefaciliteterne i nybyggeriet?

Uanset om hospitalets personale skal mødes en lille sluttet flok eller en større gruppe, er der lokaler til det i nybyggeriet. Faktisk burde det ikke blive et problem at finde et mødelokale i den nye hospitalsbygning, hvor der bygges hele 30 møderum.

De 30 møderum består af henholdsvis 8 små møderum, 11 større møderum, 10 konferencerum og 1 stort undervisningslokale.

Hvem, der kommer til at kunne booke hvilke mødelokaler i nybyggeriet, er endnu ikke afgjort.

2. Hvad skal der ske med hospitalets nuværende hovedindgang?

Når det nye hospitalsbyggeri kobles sammen med det eksisterende hospital, får Hvidovre Hospital en ny hovedindgang i den modsatte ende af hospitalet end i dag. Dermed flytter hospitalets informationsområde også fra den nuværende hovedindgang ud i nybyggeriet.

Det betyder dog ikke, at den nuværende hovedindgang ikke kommer til at spille en væsentlig rolle, når det eksisterende hospital og byggeriet forenes.

Den nuværende hovedindgang kommer nemlig fortsat til at fungere som et ankomst- og afgangsområde for flextrafik patienter og andre patienter, der har behov for intern transport på hospitalet.

På samme måde som i dag vil hospitalets transportportører varetage aktiviteterne i området.

Ankomst- og afgangsområdet vil være bemandet fra kl. 7.00-17.00.

3. Hvad er det for noget med nye patientterminaler?

Alle 240 patientstuer i nybyggeriet bliver udstyret med patientterminaler. Herfra kan hospitalets kommende patienter f.eks. se tv og gå på internettet.

Terminalerne er monteret på en "arm", så de let kan rykkes rundt og drejes. Det giver patienterne mulighed for selv at indstille skærmen til om vedkommende fx ligger ned eller sidder op i sengen.

4. Hvor skal hospitalets personale klæde om?

Når nybyggeriet tages i brug, vil hospitalets personale fortsat skulle anvende hospitalets nuværende omklædningsfaciliteter i personalegangen. Kort sagt skal personalet klæde om, hvor de plejer.

Både personalegangen, ambulatoriegangen og vandrehallen forlænges ud i det nye byggeri, og der bliver derfor direkte adgang fra de nuværende omklædningsfaciliter ud til nybyggeriet.

For de afdelinger, der skal flytte langt, f.eks. Hjerteafdelingen, der skal flytte fra den ene ende af hospitalet til den anden, arbejdes der på at finde omklædningsmuligheder tættere på afdelingernes nye lokaler.

Pladsen under nybyggeriet skal bruges til at etablere flere parkeringspladser og teknik- og depotrum.