Fra 4-sengsstuer til patientværelser

​Ombygningen af en af Hvidovre Hospitals mange sengebygninger er snart færdig, og det blev onsdag fejret med rejsegilde. I løbet af foråret vil flere patienter få tilbudt eget værelse, når de skal indlægges.

Vent...

Solen skinnede, og de lune hotdogs blev skyllet ned med kold Cocio, da håndværkere, entreprenører, rådgivere og bygherre onsdag den 27. februar var samlet til rejsegilde for ombygningen af en af Hvidovre Hospitals sengebygninger (Center 3).

Her er 13 4-sengsstuer ved at blive forvandlet til patientværelser, med én seng, men hvor der også er plads til de pårørende. Efter planen skal ombygningen være færdig i løbet af april, og i maj og juni måned kan Gastroenheden flytte ind i de ombyggede sengeafsnit.

De nye patientværelser har træ-lignende beklædning på væggene, for at bryde med de klassiske hospitalshvide farver. Derudover er alle værelser udstyret med en skærm, hvor patienten kan se fjernsyn, høre radio eller gå på internettet. Derudover hører der eget badeværelse med til alle værelserne.

Klarer selv sit toiletbesøg

At gå på toilettet er en privat sag, og for mange patienter kan det være følsomt at skulle bede personalet om hjælp.

På alle de ombyggede patientværelser har patienten sit eget badeværelse med elektrisk hæve-sænke toilet. Ved at hæve toilettet, bliver det lettere at sætte sig og rejse sig igen, hvis man har svage ben. På den måde giver toilettet hjælp til selvhjælp for mange patienter.

Derudover undgår personalet nogle af de hårde løft, som det kan være at hjælpe patienter op og ned fra fx et toilet.

Modtagelser bliver lettere at finde

Der bliver også lavet nye patientmodtagelser, som rykkes helt frem til indgangen, så de minder mere om receptionen i et hotel, hvor man ikke er i tvivl om, hvor man skal henvende sig, når man kommer.

Modtagelsen er det første patienterne og de pårørende skal kunne finde, når de kommer på hospitalet, så det er vigtigt, at de er lette at finde og fremstår imødekommende.

Nye vagtrum synliggør personalet

Personalets vagtrum bliver placeret mere centralt, og vil være synligt fra patientmodtagelsen. Glasvægge gør, at personalet er synligt fra gangen, men kan arbejde uforstyrret. Hvis man ankommer til afdelingen, efter modtagelsen er lukket, vil det være nemt at se, at man kan henvende sig i vagtrummet.

Det giver tryghed, at det altid er muligt at se og komme i kontakt med det sundhedsfaglige personale.

En del af noget større

Ombygningen er en del af Kvalitetsfondsprojektet 'Nyt Hospital Hvidovre', og er blot den seneste i rækken af flere sengeafsnit. Udover ombygningen af hospitalets eksisterende sengeafsnit, består Kvalitetsfondsprojektet på Hvidovre Hospital også af en række ombygninger i de eksisterende ambulatorier samt opførelsen af en ny hospitalsbygning på 32.000 kvm.

I den nye bygning skal hospitalets nye fælles akutmodtagelse blandt andet være. Her samles hospitalets store specialer, så patienter ikke længere skal køres ud på de forskellige fag


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor