"Det skal være let at finde vej"

Farver, former og skilte. Effektiv wayfinding er et altafgørende skridt på vejen til en god oplevelse for patienten. Nu opruster Nyt Hospital Hvidovre på området.

De fleste kender følelsen af at stå på et hospital og ikke vide, hvilken retning man skal gå i for at finde frem til den rette afdeling. Hospitaler er store, komplekse størrelser, der sætter høje krav til wayfinding.

På tirsdag byder Nyt Hospital Hvidovre digitalt velkommen til ingeniør indenfor Design og Innovation Pernille Rahbek Simonsen, der skal være med til at sikre, at både patienter, pårørende og personale fremover nemt kan finde rundt på Hvidovre Hospital.

Trygge rammer for patienten

I forbindelse med at Hvidovre Hospital udvides med 32.000 nye kvadratmeter gentænkes hele hospitalets wayfinding. Det betyder, at selvom hospitalet vokser markant, bliver det lettere at finde rundt.

”Det er altafgørende, at det er nemt og hurtigt at finde rundt på et hospital. Det skaber trygge rammer for patienten. Ligesom at det mindsker forvirring blandt de pårørende og giver personalet færre afbrydelser,” fortæller Pernille Rahbek Simonsen og fortsætter:

”Wayfinding handler i bund og grund om at gøre et komplekst miljø mere overskueligt at navigere i for patienten. Det kan man bl.a. gøre med farver.”

Følg farverne

Farver spiller en afgørende rolle i wayfindingen på Hvidovre Hospital. Hospitalets fire centre har hver deres farve, som hjælper patienter, pårørende og personale med at finde frem til den rette afdeling på hospitalet.

Når nybyggeriet kobles sammen med det eksisterende hospital, får Hvidovre Hospital et nyt grønt center.

Den grønne farve skal ligesom i hospitalets eksisterende centre hjælpe patienter, pårørende og personale med at komme bedst muligt fra A til B.

Grøn vil gå igen på udvalgte vægge i det nye center – lige fra parkeringskælder til øverste etage. Pernille Rahbek Simonsen får en stor rolle i implementeringen af den grønne farve i det nye nybyggeri.

”Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet i det nye grønne center. Og ikke mindst med wayfinding-projektet på hele hospitalet. For det handler ikke kun om, at det i fremtiden skal være let at finde vej i nybyggeriet, men på hele Hvidovre Hospital.”