Ny klinik bekæmper blodpropper

​Hvidovre Hospital får ny klinik med speciale i blodfortyndende behandling. Den såkaldte antikoagulationsklinik skal sikre, at flere patienter får den rigtige forebyggende behandling og undgår blodpropper.

​​

Mere end 100.000 danskere får hvert år blodfortyndende behandling. Men blodfortyndende behandling er både kompliceret og risikofyldt. Derfor er ideen med at samle viden og ekspertise i én klinik den rigtige vej at gå, mener Ulrik Dixen, som er overlæge på den nye afdeling, som slår dørene op fra januar 2015.

En komp​​liceret behandling

”Ved hver enkelt patient skal man afveje blødningsrisiko, vurdere behandlingsvarighed, tage særlige blodprøver, gennemgå deres øvrige medicin og planlægge kontrol i behandlingsforløbet. Der er kort sagt rigtig mange ting, man skal tage med i sine overvejelser, når man laver blodtyndende behandlinger,” siger han og tilføjer:

”Derfor er det kun naturligt, at Hjerteambulatoriet på Hvidovre Hospital åbner den nye antikoagulationsklinik, så vi kan sikre høj kvalitet af behandlingen, opfølgning og færre blødningskomplikationer".