Dagens Medicin kårer de bedste hospitaler Hvidovre er årets højdespringer

​Dagens Medicin kårede fredag morgen landets bedste hospitaler og behandlinger. Særligt Hvidovre Hospital udmærker sig positivt.

Det omfattende kvalitetsarbejde, som har været i gang på Hvidovre Hospital de senere år, er for alvor begyndt at bære frugt. I Dagens Medicins kåring af landets bedste hospitaler og behandlingstilbud, tager hospitalet fra Vestegnen således et tigerspring fra en niendeplads i 2013 til en andenplads i 2014 og rangerer dermed som Danmarks næstbedste, mellemstore hospital.

På Amager Hospital, som er med i kategorien: mindre hospitaler, ligger man mere stabilt i forhold til sidste år. Her placerer hospitalet sig samlet set på samme 18. plads som ved kåringen i 2013. Der er dog også dele af undersøgelsen, hvor Amager ligger lunt i svinget. Fx når det gælder diabetes-behandling for voksne, hvor man på nogle få år er gået fra en sidsteplads til en femteplads, og nu kan prale med en score på 98 ud af 100 point.

Sto​​​rt arbejde har sikret bedre behandlinger

Dagens Medicins kåring er baseret på en vurdering af sygehusenes behandlingskvalitet, patienttilfredshed og omdømme blandt sundhedsfaglige personer, der vægter henholdsvis 80 pct., 10 pct. og 10 pct. i kåringen. Og det flotte resultat glæder vicedirektør Torben Mogensen.

”Vi er glade for de flotte resultater. Det er jo et tegn på, at vi har dygtige og engagerede medarbejdere,” siger han og fortsætter:

”Det gode resultat skyldes i høj grad det store kvalitetsarbejde, der foregår ude i de enkelte afdelinger blandt læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale, og en stor indsats fra hospitalets kvalitetsafdeling.”

Patologien og ortopædk​irurgi klarer sig godt
Også når det kommer til behandlingskvaliteten på de enkelte områder, gør Hvidovre sig positivt bemærket. Hvidovre klarer sig fx flot på det ortopædkirurgiske område og præsterer her landets højeste gennemsnit for de udførte behandlinger. Det er dog ikke blevet til topplaceringer blandt de enkelte ortopædkirurgiske behandlinger i dette års kåring.

Topplaceringer er det til gengæld blevet til inden for patologien, hvor områderne: Screening for livmoderhalskræft (Patologi) og Patologiske analyse af modermærkekræft (Patologi) rangerer som kongerigets bedste.

Dagens Medicin skriver om kåringen af patologien:

”På Hvidovre Hospital er de bedst til at tage celleprøver og til at få sendt prøvesvarene hurtigt ud til patienterne. Andelen af celleprøver, hvor resultatet er patienten i hænde inden 10 dage, ligger på 99,9 pct. på Hvidovre Hospital. Således indtager Hvidovre Hospital førstepladsen på to ud af de tre indikatorer, hvor der findes kvalitetstal, og det sikrer hospitalet en sikker førsteplads i livmoderhalsscreening.”

Generelt positivt ​​billede
For de øvrige 21 behandlinger og undersøgelser, som Hvidovre Hospital er målt på, viser tallene, at kvaliteten fra Hvidovre Hospital aldrig ligger langt fra det bedste, danske læger og sygeplejersker kan præstere, og Hvidovre scorer således næsthøjeste gennemsnit i sin kategori for alle vurderede behandlinger – kun overgået af Vejle Sygehuse, der også vinder samlet i kategorien.

"Det er glædeligt at se, at Dagens Medicin langt om længe har fået kvalificeret deres undersøgelser, så vi indtager vores retmæssige placering," siger direktør, Torben Ø Pedersen med et glimt i øjet og tilføjer:

"Og det er jo faktisk flot, at vi ligger så godt, som vi gør, da vi er et akuthospital, hvor hverdagen er sværere at planlægge."​

Læs mere om kåringen i Dagens Medicin