​​​​​​

Pro­fes­sor Ni­co­lai Bang Foss hol­der sin fo­re­læs­ning

​​I dag den 25. marts 2022 kan Nicolai Bang Foss endelig holde sin tiltrædelsesforelæsning. Han vil med sin forskning skabe bedre forløb og lavere dødelighed for patienter, der opereres akut.

​​'Operationen gik godt, men patienten døde'. Den klassiske talemåde rummer en vis grad af sandhed for en række akutte patienter. Og den sandhed skal der gøres op med. Det mener Nicolai Bang Foss, som i dag den 25. marts 2022 endelig kan holde sin tiltrædelsesforelæsning som professor.

Han tiltrådte den 1. august 2020 i et professorat i akut perioperativ medicin i Anæstesiologisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital, og traditionen tro afholder nytiltrådte professorer en tiltrædelsesforelæsning. På grund af corona er blandt andet Nicolai Bang Foss' forelæsning dog blevet rykket flere gange, men i dag skal det være, og det sker på Museion i København i eftermiddag.

Nicolai Bang Foss vil bl.a. bruge sit professorat til at styrke den perioperative behandling af akutte patienter – det vil sige optimere den behandling, der ligger rundt om patientens operation.

​> ​Læs artiklen Færre patienter skal dø af akutte operationer, som blev bragt, da Nicolai Bang Foss tiltrådte.

​Blå bog – Nicolai Bang Foss
  • ​1998: Cand. med.
  • 2010: Overlæge i anæstesi, Hvidovre Hospital
  • 2011: Dr. med. "Perioperative care of hip fracture patients"