Vaccination af medarbejdere har høj prioritet og fortsætter i næste uge

​På AHH er der foreløbig vaccineret godt 2700 medarbejdere. 13. januar kommer næste vaccineleverance ud til hospitalerne. Her er indtil videre reserveret 7.000 vacciner, som kan bruges til at vaccinere yderligere personale med første stik.

​Region Hovedstadens koncernledelse blevet bekendt med, at der blandt dele af personalet på hospitalerne er opstået den misforståelse, at der ikke er flere vaccinationer på vej til prioriteret frontpersonale, som endnu ikke er vaccineret.

Men vaccinering af prioriteret frontpersonale fortsætter.

”Vaccination af personale på hospitalerne har fra begyndelsen haft høj prioritet. Vi begyndte allerede at vaccinere udvalgt frontpersonale 27. december, og der er blevet prioriteret vacciner til vaccination af hospitalsansatte i målgruppen ved alle leverancer, som regionen hidtil har modtaget,” fortæller koncerndirektør Dorthe Crüger.

Den 13. januar kommer næste vaccineleverance ud til hospitalerne. Her er indtil videre reserveret 7.000 vacciner, som kan bruges til at vaccinere yderligere personale med første stik. Det er det maksimale antal mulige doser, der kan disponeres til personalevaccination.

11.000 er allerede vaccineret

Den 6. januar havde Region Hovedstaden vaccineret cirka 11.000 medarbejdere. Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der på landsplan er 71.000 medarbejdere i den prioriterede gruppe "udvalgt frontpersonale", som dækker over både regionalt og kommunalt ansatte.

Myndighedernes prioritering

Region Hovedstadens vaccinationsindsats følger de retningslinjer for prioritering af målgrupper, som fastlægges og udmeldes af de centrale sundhedsmyndigheder. Indsatsen tilrettelægges, så der sikrer maksimal udnyttelse af de tildelte doser. De enkelte hospitaler fastlægger selv den konkrete fordeling af vacciner blandt personalet.

Vaccinationsindsatsen suppleres som hidtil med øvrige indsatser og tiltag til håndtering af den aktuelle situation. Det gælder for eksempel ikke mindst testindsats for personale, patienter og borgere i regionen.

Personale kan læse mere om vaccination af personalet på intranettet.