​​​​​​​​​​​

Thomas Benfield hædres med pris

​Professor Thomas Benfield modtager sammen med sin kollega i Aarhus, Lars Østergaard, en hædersgave fra William Nielsen Fonden for deres forskning i og formidling af infektionssygdomme.

Det er i høj grad indsatsen under COVID-19, der hædres, når professor i infektionsmedicin, Thomas Benfield tirsdag d. 8. november modtager hædersgaven på 100.000 kroner.

I indstillingen står der bl.a., at hædringen er ”en anerkendelse af din forskning indenfor infektionsepidemiologi, herunder, ikke mindst, i forhold til COVID-19 og din formidling af samme emne i det offentlige rum.”

Coronakolleger fra øst og vest

Thomas Benfield er da også et kendt ansigt ikke bare i vandrehallen på Hvidovre Hospital, men for mange danskere, der har fulgt med i nyhederne under pandemien og flere gang har mødt den rolige, venlige og velformulerede læge fra det store hospital på Vestegnen på deres TV-skærme.

Det samme gælder for hans tætte samarbejdspartner fra Aahus Universitetshospital, professor Lars Østergaard, der også stillede op til mange interviews under pandemien og som nu bliver hædret sammen med Thomas Benfield.

Lars Østergaard har kendt Thomas Benfield ”siden han var dreng,” griner han og retter sig selv:

”Jeg har kendt Thomas, siden han var ung reservelæge. Vi har mødtes både i faglige sammenhænge, men også i sociale, og det har altid været enormt hyggeligt og givtigt,” siger kollegaen fra Aarhus.

Han fortæller, hvor vigtigt det var, at Danmark stod sammen om at få løst opgaven med at nedbringe smitten.
”Vi repræsenterede hver vores landsdel og har hver især stået i spidsen for forskningsprojekter, som har kunnet gøre os klogere på sygdommen,” siger Lars Østergaard og fortsætter:

”Det gode ved Thomas er, at han altid er åben og samarbejdsvillig og utrolig konstruktiv i at få samarbejdet til at fungere. Og så er han både arbejdsom og flittig,” siger professoren fra Aarhus og tilføjer grinende og ”storebroragtigt”:

”Hvis jeg bruger lang nok tid på at snakke med Thomas, så bliver vi altid enige til sidst”. ​

​Professor Thomas Benfield                                                                                                     ​      Professor Lars Østergaard

Lars ØstergaardThomas Benfield

​​​