Podeklinikken flytter indendørs - og poder færre i fremtiden

​Podeklinikken er flyttet ind i nye lokaler, hvor podningen sker ved indendørs luger. Samtidig skal flere podes i andre testcentre fremover. Personale med symptomer podes fortsat i podeklinikken. Se video fra den nye klinik samt info om parkering.

Podeklinikken, som hidtil har holdt til i telte og ved luger i Undervisningsbygningen, er nu flyttet ind i nyindrettede pavilloner med både testfaciliteter og venteområde indendørs. Klinikken ligger stadig ved parkeringspladsen P6.

"Den nuværende podeklinik blev bygget op hen over en weekend i det tidlige forår med godt vejr. Vi vidste ikke, hvor længe det ville vare, men nu ved vi, at vi skal pode i lang tid endnu. Derfor har vi brug for en vintersikker løsning, så patienter og personale ikke skal være udenfor," siger vicedirektør Kurt Stig Jensen.

Flere skal podes i testcentre væk fra hospitalerne

Flytningen falder sammen med, at færre borgere i fremtiden skal podes på Hvidovre Hospital – og de øvrige hospitaler. Det såkaldte samfundsspor i testcentrene, der ligger andre steder end på hospitalerne, skal overtage en stor del af podningen. Samtidig med, at den nye podeklinik åbner, åbner nye testcentre i Valby samt ét i Høje Taastrup.

"I fremtiden skal vi kun teste fx personale med symptomer, patienter, der skal opereres samt børn under 2 år. De skal fortsat podes hos os, fordi vi er vant til det, og vores personale er uddannet i Børneafdelingen i podning af små børn," fortæller ledende bioanalytiker i Klinisk Mikrobiologisk Afdeling (KMA), Susanne Pedersen.

De systematisk tests, som medarbejdere med patientkontakt får tilbudt, foregår enten ved en mobil enhed, der kommer rundt på hospitalet eller i Undervisningsbygningen, for de medarbejdere, der ikke er der, når enheden kommer forbi.

Ved ikke, hvad dagen bringer

Klinisk Mikorbiologisk Afdeling er glade for at flytte ind i den nye podeklinik, men er også spændte på overgangsperioden.

"Vi ved endnu ikke, hvor mange, der kommer og skal podes. Vi prøver at planlægge og har selvfølgelig nogle forventninger, men vi ved af erfaring, at meget kan ændre sig hurtigt, og alle er heldigvis gode til at tage tingene, som de kommer," fortæller daglig leder af Podeklinikken, Maria Wendelboe Forsberg, som fortæller, at klinikken har et fast hold af 18 fuldtids og 41 timelønnede medarbejdere.

Vær obs på parkering

I forbindelse med ibrugtagningen af den nye klinik skal de nuværende modtagetelte tages ned, og der kan derfor opstå lidt "kaos"-gener på parkeringspladsen i dagene efter indflytning. Til gengæld forventes det, at der bliver flere parkeringspladser til rådighed igen senere på året, når man kender det daglige pres på den ny podeklinik.

I forbindelse med flytningen af klinikken flytter de reserverede p-pladser på P6 til corona-besøgende fra safaltparkeringspladsen til grusparkeringspladsen, men det sker gradvist, så vær ekstra opmærksomme på skiltningen. ParkZone udviser konduite i denne uge (uge 47).

> Se mere info om podeklinikken.