​​​

Dagkirurgisk Afdeling fylder 10 år

​For 10 år siden så Dagkirurgisk Afdeling på Hvidovre Hospital for første gang dagens lys. Siden er tusindvis af patienter selv gået til deres operation – og er taget hjem samme dag.​​

I disse dage er det 10 år siden, Dagkirurgisk Afdeling åbnede på Hvidovre Hospital under stor bevågenhed.

Med afdelingens åbning blev dørene slået op til ­­­­ultrakorte, kirurgiske forløb, hvor patienten selv kunne gå til operationslejet – og tage hjem samme dag. Samtidig markerede åbningen en samling af disse ambulante kirurgiske forløb fra hospitalets tre kirurgiske specialer: gynækologi, gastro og ortopædkirurgi.

Over årene har patienterne udtrykt stor tilfredshed, og både danske og internationale hospitaler har været meget nysgerrige på afdelingens arbejde og resultater. Mange delegationer har været forbi for at se en af verdens få afdelinger, hvor denne type ultrakorte forløb er sat i system under ét.

Det skal fejres!

Jubilæet skal naturligvis fejres, og det bliver det med både taler og en reception tirsdag den 10. januar kl. 14 til 16.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj byder velkommen, hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv er vært, og cheflæge Asger Petersen og chefsygeplejerske Jannie Grenaa Nielsen fortæller om fremtiden og perspektiver for dagkirurgi på Amager og Hvidovre Hospital.

Tidligere omtaler af Dagkirurgisk Afdeling

Igennem årene har afdelingens arbejde og formål været meget omtalt både i pressen og her på siden.

Indslag på TV2 Lorry august 2017:

Hospitalets egen artikel maj 2017 – der byder på perspektiverne ang. løsningen: