Vigtig information om coronavirus

Om besøg, aflysning og symptomer.

Vaccination

Læs om vaccination mod COVID-19

Ingen adgang, hvis du har symptomer

Gå IKKE ind på hospitalet, hvis du føler dig syg – og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber. Du skal have været uden symptomer i 48 timer.

Coronatest af patienter

Som udgangspunkt skal patienter til indlæggelse, procedure og kontroller ikke PCR-testes længere. Vi skal dog fortsat passe på vores sårbare patienter. Derfor skal patienter fortsat PCR-testes ved akut indlæggelse. Nogle afdelinger med særligt sårbare patienter kan også vælge at PCR-teste i forbindelse med visse undersøgelser eller behandlinger. Afdelingen vil fortælle dig, hvis du skal testes.

To undtagelser

Du behøver ikke blive PCR-testet, hvis:
  • du er vaccineret mod COVID-19, og der er gået mere end 14 dage efter dit 2. stik – og du IKKE har symptomer på corona.
  • du har været smittet med COVID-19 de seneste 12 måneder.
Coronapasset gælder ikke på hospitalerne
Vær opmærksom på, at coronapasset ikke gælder i sundhedsvæsenet. Kriterierne for at få et coronapas er tiltænkt kultur- og fritidslivet. På hospitalerne skal vi tage særlige hensyn for at passe godt på de sårbare patienter.

Besøg på hospitalet

På alle hospitaler må patienterne frit modtage besøg.

Der kan dog være særlige regler på nogle afdelinger. Spørg personalet på forhånd i din eller din pårørendes afdeling, hvis du er i tvivl.

Test inden besøg

Er du besøgende eller pårørende, og ikke vaccineret mod eller har været smittet med COVID-19, så opfordrer vi dig til regelmæssigt at lade dig teste for COVID-19.

Krav om mundbind få steder

I tråd med Sundhedsstyrelsens anbefalinger opfordres til, at borgere og patienter bruger mundbind i:

• akutmodtagelsernes/akutklinikkernes venteområde, hvis du har symptomer fra luftvejene. Du bør beholde mundbind på, indtil der foreligger et negativt testsvar.
  • corona-podeklinikkerne

Husk hygiejne og at holde afstand

Det er stadigvæk vigtigt at bruge håndsprit og holde 2 meters afstand alle steder, hvor det er muligt.

Når du er på besøg

Du skal overholde disse regler, når du er på hospitalet:

• Brug håndsprit, når du ankommer, og når du forlader hospitale
  • Hold 1 meters afstand til andre
  • I venteområder skal du holde mindst 1 meters afstand til andre.
  • Følg alle instrukser fra personalet og på plakater.

Til patienter/borgere med symptomer på coronavirus

• Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid).

Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
  • Hold afstand til dine nærmeste, og undgå kontakt med andre uden for hjemmet.

• Har du en tid på hospitalet, skal du ringe til afdelingen og få en ny tid.

Hotline

Har du generelle spørgsmål om coronavirus, skal du ringe til myndighedernes fælles hotline, der har åben fra 06:00 til 24:00. Telefonnummer: 70 20 02 33

Du kan også søge information om coronavirus på coronasmitte.dk