Føl dig tryg hele vejen

​Mødet med arbejdslivet som nyuddannet jordemoder kan være udfordrende. Mentorprogrammet for nyuddannede jordemødre på Hvidovre Hospital giver dig en grundig introduktion til afdelingen, hospitalet og arbejdslivet.


I videoen om menotordningen ser du

På Amager og Hvidovre Hospital har vi en mentorordning for nye medarbejdere. I filmen møder du en jordemoder og to sygeplejersker, der fortæller om deres opstart med en mentor.

Mentoren sørger for, at nye medarbejdere lærer stedet, kollegaerne og arbejdsgangene at kende, så hverdagens rutiner kommer godt i gang. Samtidig lærer man i mentorforløbet også sine egne styrker og svagheder at kende og bliver hjulpet til at forbedre sig.

Mentoren er et kendt ansigt, der sikrer trygge omgivelser og holder øje med, hvordan man har det. I mentoren har man altid en person at henvende sig til, når man er frustreret, og en at falde tilbage på socialt.


Mentor- og kompetenceprogrammet varer et år, hvor du som nyuddannet jordemoder følger et struktureret forløb med:

  • følgevagter
  • mentorsamtaler
  • undervisningsmoduler
  • samtalerum (supervision)

Afdelingen ønsker at fokusere på og imødekomme behovet for sparring, støtte og læring som en naturlig del af det at være ny jordemoder i arbejdslivet.


Redaktør