Clinical Academic Group (CAG)

Amager og Hvidovre Hospital er repræsenteret i 3 Clinical Academic Groups (CAG). En  CAG er en tværgående klinisk akademisk forskningsgruppe, som består af forskere og klinikere fra Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Region Sjælland og Region Hovedstadens hospitaler.

Klinisk Forskningsafdeling og Akutmodtagelsen  indgår sammen med Center for Sund Aldring på Københavns Universitet i forskningssamarbejdet ACUTE CAG.

Læs mere om ACUTE CAG

Professor Anders Troelsen, Ortopædkirurgisk Afdeling står i spidsen for CAG ROAD. CAG ROAD skal forbedre livskvalitet for personer med slidgigt også kaldet osteoartrose (OA), som er den mest udbredte lidelse i befolkningen efter allergi.

ROAD vil øge fokus på forebyggelse og skabe bedre behandling til patienterne. På baggrund af nyeste viden fra forskningen vil ROAD belyse de risikofaktorer og sygdomsmekanismer, der har betydning for udviklingen af slidgigt.

Læs mere om CAG ROAD

CAG imPAct

Hvidovre Hospital er også repræsenteret i CAG via SOR-C sammen med PMR-C inden for området Fysisk Aktivitet og Sport i Klinisk Medicin (CAG imPAct).

Læs mere om CAG imPAct

CAG CHILD

Børneafdelingen på Hvidovre Hospital er repræsenteret i CAG Host Infections Laboratory research Drugs (CHILD), hvor professor Dina Cortes er nøglemedlem.

Læs mere om CAG CHILD

Hvad er en CAG?

Greater Copenhagen Health Science Partners (GCHSP) er et partnerskab mellem Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Region Sjælland og Region Hovedstaden for klinisk og translationel sundhedsforskning, uddannelse og innovation. 

Kernen i GCHSP er en række tværgående kliniske akademiske forskningsgrupper (CAG). De består af forskere og klinikere fra Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Region Sjælland og Region Hovedstadens hospitaler, som arbejder translationelt inden for hvert deres behandlingsområde.

Den enkelte CAG skal bidrage til sundhedsområdet med nye forskningsresultater, øget kvalitet i det kliniske arbejde og hurtigere implementering af resultater. Det sker gennem et stærkt fagligt netværk med et fælles strategisk sigte på tværs af miljøer på både universitetet og på regionens hospitaler.

Læs mere om GCHSP her

Redaktør