Ny med IBD

Er du blevet diagnosticeret med inflammatorisk tarmsygdom (IBD), tager vi på Copenhagen IBD-Centre hånd om dine symptomer – også dem udenfor tarmen.


Mange patienter med inflammatorisk tarmsygdom (IBD) oplever symptomer, der stammer fra andre steder end tarmen. Det kan for eksempel være symptomer fra munden, fra øjne eller fra huden. Andre kan opleve øget træthed eller smerter fra led, sener og muskler.

Deltag i forskningsprojekt

Hvis du for nylig har fået stillet diagnosen Crohn's sygdom eller colitis ulcerosa har du mulighed for at blive fulgt tæt i forskningsprojektet "IBD Prognosis Study".

På Copenhagen IBD-Centre forsker vi i, hvordan symptomer fra resten af kroppen hænger sammen med tarmsygdommen. Alle patienter med nydiagnosticeret IBD, uanset alder, tilbydes at blive fulgt i det anerkendte forskningsprojekt IBD Prognosis Study som bl.a. indebærer en særlig grundig udredning på Copenhagen IBD-Centre, herunder scanninger af rygsøjle og lever-galde-veje.

I projektet følges patienter med nydiagnosticeret IBD med henblik på bedre at kunne forudsige sygdomsforløbet for den enkelte patient. Som patient i projektet bliver du tilbudt en tæt opfølgning - blandt andet med fokus på symptomer uden for tarmen. 

På Copenhagen IBD-Centre samarbejder vi med en lang række andre speciallæger - herunder gigt- og hudlæger med mulighed for henvisning ved behov.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, eller ønsker du at deltage i projektet, er du velkommen til at kontakte enten:

Hvidovre Hospital, Gastroenheden:
Læge, PhD-studerende Gorm Roager Madsen
Gorm.Roager.Madsen@regionh.dk

Hvidovre Hospital, Pædiatrisk afdeling: 
Overlæge, klinisk lektor, Ph.D Vibeke Wewer
Anne.Vibeke.Wewer@regionh.dk

Herlev Hospital, Gastroenheden:
Læge, PhD-studerende Mohamed Attauabi  
Mohamed.Attauabi.02@regionh.dk

Læs mere 

Læs mere om forskningsprojektet "IBD Prognosis Study, og hvordan du deltager

Redaktør