Plejepersonale og kompetenceudvikling

Læs om kompetenceudvikling fra nyansat til erfaren, forskning med mere.

Gastroenheden er både for dig, der er nyuddannet og gerne hurtigt vil blive en dygtig, klinisk sygeplejerske, og for dig, der er erfaren og har lyst til nye faglige udfordringer og et spændende speciale med mange muligheder inden for kirurgisk og medicinsk sygepleje.  

Film: Arbejdet som sygeplejerske i Gastroenheden

Se video, hvor Sofie, Kitt og Anja fortæller om arbejdet som sygeplejerske i Gastroenheden

Film: Introduktion til Gastroenheden

Læs mere om


Mentorordning

​Som led i din introduktion og oplæring får du tildelt 1-2 mentorer, som skal fungere som sparringspartner og hjælpe den nyansatte i både faglige og sociale sammenhænge, så der kan udføres kompetent sygepleje.Kompetenceudvikling i sygeplejen i Gastroenheden

​I Gastroenheden arbejder vi løbende med kompetenceudvikling for at kunne leve op til patientens krav om kvalitet i pleje og omsorg og til gavn for plejepersonalets læring i praksis. I det enkelte afsnit må planlægningen af uddannelse og udvikling målrettes mod at sikre afsnittets behov for klinisk kompetence og sygeplejerskens behov og ønsker.


Karriereveje og ressourceperson

Afdelingen rummer mange udviklingsmuligheder indenfor kirurgisk og medicinsk sygepleje. Når du er klar til at arbejde med eksempelvis implementering af et sygeplejeområde, kan du blive ressourceperson inden for et område i dit afsnit såsom ernæring, dokumentation, palliation, medicin, hygiejne, sårpleje, brobygger eller sociale medier.

Hvis du har lyst til at lære sygeplejen til andre mave-tarmsygdomme og patientforløb, så tal med din nærmeste leder eller oversygeplejersker. 


Sygeplejesymposium

Hvert år holder Amager og Hvidovre Hospital sygeplejesymposium for alle sygeplejersker, der er ansat på hospitalerne.

Læs mere om sygeplejesymposiet 

Programmer for tidligere sygeplejesymposier: 

Program for sygeplejesymposium 2012.pdf

Program for sygeplejesymposium 2013.pdf

Program for sygeplejesymposium 2014.pdfForskning og udvikling

Læs mere om forskning i GastroenhedenRedaktør