Hvad siger frivillige, personalet og patienter/pårørende

​Læs om hvad de forskellige siger om Mødestedet

Patienter/pårørende siger:​


"Det er fint I har sådan et sted. Hospitaler kan sagtens være kedelige. Det er et rigtig fint sted I har til unge mennesker med bøger og bordfodbold. Jeg vil helt sikkert komme herned, det har gjort min dag meget, meget bedre."
 - Mads

 
"Jeg synes, det kan påvirke indlæggelsesforløbet, at man kan snakke med en person udenfor afdelingen. Hver lille kommentar bliver ikke skrevet ned."
 - Casper


"Jeg finder en stoisk ro i Mødestedet. Der falder ro over mig.
Jeg føler mig tryg – kan man sige det? Jeg er i gode hænder." 
" Mødestedet her er et alternativ til familie og venner. I er her for at lytte som støttepersoner ikke for at rådgive."
 - ​Pårørende og tidligere patient


"De frivillige er meget åbne og venlige overfor alle forskellige patienter, hvilket i mit tilfælde har betydet meget. Det betyder meget for mig. Her kan jeg åbent tale ud uden at tænke på, hvem jeg er. " 
 - Conny

De frivillige siger:


" Det er det at være til stede, det menneskelige og det at være god til at lytte."
 - Ruth

 
"Jeg vil godt gøre en forskel her, bruge min tid og min livserfaring og lægge øre til. Man mødes menneske til menneske, der er så mange skæbner, man kommer i berøring med."
 - Bjarne


"Jeg føler mig meget glad, når jeg kommer hjem og ved, at jeg har gjort noget for andre." 
 - Pernille

Personalet siger:


"Hensigten med Mødestedet er at give nogle rammer for at patienter kan mødes og snakke om tingene i mere rolige omgivelser end i en travl afdeling.
Det jeg tænker er, at patienter og familie kan få et mere afklaret forhold til sygdom". 
 - Torben Mogensen, vicedirektør


"Jeg føler, at det er rigtig betryggende, at de fleste frivillige selv ved hvad det vil sige at have en alvorlig sygdomsdiagnose.
Det fortæller jeg patienterne, da jeg bilder mig ind, at det gør det lidt nemmere at møde op i Mødestedet." 
 - Bente Clausen, sygeplejerske

 
"Mødestedet skal være et sted for patienter, når de går rundt og er fyldt med tanker og følelser, og de bare har behov for et sted, hvor der er nogen, der har tid til at lytte – det tænker jeg, er Mødestedets funktion" 
 - Pia Sundbøll, hospitalspræst


De frivillige er så godt inde i hospitalsvæsenet, at det kunne give en anden oplevelse for patienten af deres forløb, også fordi det vil være noget, de selv bestemmer over i modsætning til oppe i afdelingen. I stedet for at være en del af systemet vil det være noget, de selv styrer."  - " det er godt, at vi kan tilbyde patienterne, når de som træning skal gå, at de kan gå hen i Mødestedet. Der er ikke så hospitaliseret, der er mere hyggeligt og afslappet." 
 - Karina sygeplejerske

Redaktør