Skeden - ultralydsskanning

Ved undersøgelsen bliver de indre kønsorganer ultralydsskannet.

Kort om undersøgelsen

Du skal have ultralydsskannet de indre kønsorganer. Ved en ultralydsskanning bruger vi lydbølger til at danne billeder af kroppens indre. Lydbølgerne udsendes og opfanges via et ultralydshoved, som vi fører ind via skedeåbningen for at kunne skanne dig indefra.

Undersøgelsen varer 30 minutter, men det er en god idé at afsætte 1 time, da der kan opstå ventetid.

Undersøgelsen

Undersøgelsen

Du ligger på et leje med fødderne støttet i bøjler, mens vi skanner dig. Lægen dækker et ultralydshoved med et kondom og smører gelé på. Lægen fører ultralydshovedet ind i de indre kønsorganer og drejer det forsigtigt fra side til side for at kunne se de indre kønsorganer fra forskellige vinkler. Via ultralydshovedet dannes der billeder på en skærm.

Svar på undersøgelsen

Du får et foreløbigt svar på undersøgelsen under skanningen. Det uddybende svar får du fra den læge eller afdeling, der har henvist dig til undersøgelsen. Du kan også se svaret på undersøgelsen enten på www.sundhed.dk eller på www.MinSundhedsplatform.dk.

Få mere viden

Du kan få mere viden om ultralydsskanning via skeden på www.patienthåndbogen.dk. Søg på ’Ultralydsskanning af de indre kvindelige kønsorganer’.

Redaktør