PrEP behandling

Ved behandlingen føres kontrol hver 3. måned i et infektionsmedicinsk ambulatorium.

Pre-Exposure Prophylaxis (PrEP) er et forebyggende behandlingstilbud mod Hiv-smitte.

Hvad er PrEP?

Pre-Exposure Prophylaxis (PrEP) er et forebyggende behandlingstilbud mod Hiv-smitte. Behandlingen nedsætter risikoen for overførsel af Hiv med over 99%, hvis medicinen tages korrekt. PrEP beskytter ikke mod andre seksuelt overføre sygdomme.

Hvem får tilbudt PrEP?

PrEP tilbydes til personer i høj risiko for at få Hiv. Behandlingen henvender sig primært til Hiv-negative mænd der har sex med mænd og som dyrker analsex uden kondom, med flere forskellige partnere.

Sådan virker PrEP

Tabletten indeholder to aktive stoffer: Tenofovir og emtricitabin, som forhindrer Hiv i at trænge ind i cellerne og formere sig. Hvis Hiv ikke kan komme ind i cellerne og formere sig, kan virusset ikke overleve i kroppen.

Sådan tager du PrEP

PrEP tages som en tablet om dagen. Medicinen kan tages ”On Demand”, efter individuel aftale med en læge eller sygeplejerske, fra infektionsmedicinsk ambulatorium.

Kontroller, når du tager PrEP

Når man tager PrEP skal man gå til kontrol hver 3. måned i et infektionsmedicinsk ambulatorium. Ved disse kontroller, får man kontrolleret ens nyrefunktion, idet der i sjældne tilfælde kan opstå påvirkning af ens nyrefunktion og der testes for Hiv og andre seksuelt overførte sygdomme.

Kontakt egen læge

Hvis du er interesseret i PrEP skal du kontakte din praktiserende læge, som skal sende en henvisning til infektionsmedicinsk afdeling. Du vil efterfølgende blive indkaldt til en samtale.

Medicinen udleveres gratis.

Redaktør