Maltodextrin

Maltodextrin bruges til at øge energitætheden i mad- og drikkevarer.

Hvad er maltodextrin?

  • Maltodextrin er fremstillet af stivelse, fx majsstivelse. Stivelsen koges og tilsættes syre eller enzymer, hvorved stivelsen nedbrydes.
  •  Maltodextrin har intet signifikant indhold af hverken protein, fedt eller fibre.
  •  Maltodextrin fås som hvidt pulver, der indeholder ca. 1610 KJ/380 kcal pr. 100 g.
  • Maltodextrin søder ikke.
  • Maltodextrin er komplekse kulhydrater der er letfordøjelige.
  • Maltodextrin er en overordnet betegnelse for de oligo- og polysakkarider, der dannes ved ufuldstændig nedbrydning af stivelse.

Hvad bruges maltodextrin til?

Maltodextrin bruges til at øge energitætheden i mad- og drikkevarer samt i modermælk, til patienter der har svært ved at dække deres energibehov gennem maden, og dermed er underernærede eller i risiko herfor.

Hvordan anvendes maltodextrin?

  • Maltodextrin kan tilsættes både kolde og varme drikke.
  • Maltodextrin kan tilsættes både kolde og varme retter fx forskellige. former for grød, kartoffelmos, supper med mere.
  • Maltodextrin øger viskositeten en lille smule.
  • Maltodextrin doseres individuelt i samråd med en klinisk diætist.

Hvor kan maltodextrin købes?

  • Maltodextrin kan købes på apoteket, det forhandles under navne som:
  • Fantomalt fra Nutricia.
  • Energi+ fra Toft Care Systems.

På nogle apoteker er det bestillingsvarer, så bestil i god tid.

Dosering opstart ______________ udleveret skema.

Redaktør