Hvad er maltodextrin?
- Maltodextrin er fremstillet af stivelse, fx majsstivelse. Stivelsen koges og tilsættes syre eller enzymer, hvorved stivelsen nedbrydes.
- Maltodextrin har intet signifikant indhold af hverken protein, fedt eller fibre.
- Maltodextrin fås som hvidt pulver, der indeholder ca. 1610 KJ/380 kcal pr. 100 g.
- Maltodextrin søder ikke.
- Maltodextrin er komplekse kulhydrater der er letfordøjelige.
- Maltodextrin er en overordnet betegnelse for de oligo- og polysakkarider, der dannes ved ufuldstændig nedbrydning af stivelse.
Hvad bruges maltodextrin til?
Maltodextrin bruges til at øge energitætheden i mad- og drikkevarer samt i modermælk, til patienter der har svært ved at dække deres energibehov gennem maden, og dermed er underernærede eller i risiko herfor.
Hvordan anvendes maltodextrin?
- Maltodextrin kan tilsættes både kolde og varme drikke.
- Maltodextrin kan tilsættes både kolde og varme retter fx forskellige. former for grød, kartoffelmos, supper med mere.
- Maltodextrin øger viskositeten en lille smule.
- Maltodextrin doseres individuelt i samråd med en klinisk diætist.
Hvor kan maltodextrin købes?
- Maltodextrin kan købes på apoteket, det forhandles under navne som:
- Fantomalt fra Nutricia.
- Energi+ fra Toft Care Systems.
På nogle apoteker er det bestillingsvarer, så bestil i god tid.
Dosering opstart ______________ udleveret skema.