Kom i gang øvelser - ny hofte

Instruktion øvelser, der er gode for blodcirkulationen og helingen i operationsområdet, hvis du er blevet opereret i hoften.

Øvelserne er gode for blodcirkulationen og helingen i operationsområdet. Vi anbefaler, at du udfører dem i sengen om morgenen og aftenen, og evt. når du har hvilet dig. Lav 15-20 gentagelser af hver øvelse.

Øvelse 1 og øvelse 2

Øvelse 1: Øvelsen stimulerer blodomløbet i benene.   Lig på ryggen med strakte ben Vip op og ned i ankelleddene. Øvelse 2: Øvelsen mindsker tab af muskelstyrke i lårene.  Lig på ryggen med strakte ben Spænd musklen på lårenes forside, så  knæene presses ned i underlaget Hold spændingen, tæl langsomt til 10  og slap af.
Øvelse 1: Lig på ryggen med strakte ben. Vip op og ned i ankelleddene.

Øvelse 2: Stræk knæene og pres knæhaserne ned i underlaget. Hold spændingen i 5 sek. og slap af.

Øvelse 3 og øvelse 4

Øvelse 3  Knib balderne sammen. Hold spændingen i 5 sek. og slap af.  Øvelse 4  Spænd i lårmusklen og før det opererede ben ud til siden og ind igen. Lad benet glide på underlaget.
Øvelse 3: Knib balderne sammen. Hold spændingen i 5 sek. og slap af.

Øvelse 4: Spænd i lårmusklen og før det opererede ben ud til siden og ind igen. Lad benet glide på underlaget.

Øvelse 5 og øvelse 6

Øvelse 5  Bøj og stræk i knæet ved at køre hælen frem og tilbage på underlaget.  Øvelse 6  Lig med bøjede knæ og begge fødder i underlaget. Løft bækkenet op, og sænk langsomt igen.
Øvelse 5: Bøj og stræk i knæet ved at køre hælen frem og tilbage på underlaget.

Øvelse 6 : Lig med bøjede knæ og begge fødder i underlaget. Løft bækkenet op, og sænk langsomt igen.
Redaktør