Idéer til sunde mellemmåltider

Patientvejledning med liste med idéer til sunde mellemmåltider.

Få inspiration til sunde mellemmåltider.

  • 1 - 2 stk. groft knækbrød eller fiberskorper med en ½ banan.
  • 1 - 2 stk. groft knækbrød med 1 stk. frugt.
  • 1 stk. groft knækbrød med 2 stk. magert pålæg og hytteost eller 1 skive ost og peberfrugt.
  • ½ - 1 skive ristet rugbrød med magert pålæg, hytteost, smøreost eller 2 tsk. marmelade.
  • ½ - 1 skive ristet grovtoast med tomater i skiver dryppet med olie-eddike og drysset med basilikum.
  • 1 kop grøntsagssuppe og ½ fuldkornsbolle.
  • ½ fuldkornsbolle med skrabet lag friskost og 1 skive kødpålæg max 10 % fedt eller fiskepålæg (30 g).
  • 1 dl havregryn eller cornflakes med 1 dl skummetmælk.
  • ½ fuldkornstortilla skåret i trekant og bagt i ovn, serveret med guacamole/tomatsalsa.
  • ½ bagt kartoffel med salsa af tomat, agurk og radise.
  • 3 små fedtfattige frikadeller med agurk og ½ skive rugbrød.
  • 1 kyllingespyd.
  • 2 skiver røget laks eller fedtfattigt pålæg med tyndt lag af fedtfattig flødeost.
  • ½ avokado med 2 stk. kalkunpålæg.
  • 175 g melon med 50 g parmaskinke.
  • 1 stk. fuldkorn pitabrød med grøntsager og 1 skive ost.
  • 10 stk. oliven, mandler eller salattern.
  • 1 stort kogt æg med peberfrugt.
  • 1 dl edamamebønner/kikærter ristet på panden med krydderier.
  • Snackgrønt (fx gulerodsstave, agurkestave, cherrytomater, buketter af blomkål) evt. med dip af 1 dl fromage frais rørt med krydderier.
  • 100 g frugt eller frugtsalat (fx af kiwi, æble, pære, appelsin) med vaniljecreme rørt af 3 spsk. fromage frais med 1 tsk. vaniljesukker.
  • Spyd med frugt og grønt.
  • 1½ dl mager frugtyoghurt uden sukker eller sukkerfri skyr med havrefras/usødet müesli.
  • 1½ - 2 dl kalorielet/sukkerfri frugtgrød (købt eller kogt med lidt sødemiddel og jævnet med fx maizena).
  • 1 tørret frugtstang eller en lille æske rosiner.
  • 1 - 2 dl smoothie af fromage frais med alle slags bær eller frugt og sødemiddel.
  • 2 dl kærnemælk med citronsaft og 1 tsk. vaniljesukker og evt. sødemiddel.
  • 2 dl drikkeskyr/drikkeyoghurt uden sukker.
  • Sukkerfri skyr eller mager græsk yoghurt (1½ dl) med 1 tsk. sukkerfri syltetøj eller flydende Sød og evt. 1 spsk. havregryn.
  • Koldskål af 1 dl kærnemælk og 1 dl Cheasy vaniljeyoghurt med 1 dl havrefras.
  • Hjemmelavet is af fx stærk opblandet sukkerfri saft og vand.
  • Is af meget modne bananer (½ stk), mango, bær, m.m. sat på en pind og frosset.
  • 1 æble med kanel bagt i ovn/mikroovn.
  • 1 kop blåbær (200 g).
  • 1 lille kop af friske eller frosne vindruer.
  • 30 g havrefras.
  • 6 fuldkornssaltstænger.

Pålæg skal have fedtindhold under 10 %.
Ost skal have fedtindhold under 16 % (+30), hytteost gerne max 1,5 % fedt.

Redaktør