Hæmorider: Akut vurdering

Information om akut opstået smerter på grund af hæmorider.

Du er blevet henvist til en akut vurdering af dine hæmorider.

Hvad er hæmorider

Hæmorider er en slags åreknuder ved endetarmsåbningen.

Hvilke symptomer kan hæmorider give

Det mest almindelige symptom er blødning.

Den mest almindelige årsag til en akut henvisning som følge af hæmorider er akut opståede smerter ved endetarmen som følge af en blodansamling i hæmoriden. En blodansamling i en hæmoride er ufarlig, men smertefuld.

Ydermere kan en hæmoride hænge ud af endetarmsåbningen og derved give gener.

Behandling

Behandlingen er som udgangspunkt medicinsk. Hæmoriden skal smøres med en steroidcreme 2 gange dagligt samt efter toiletbesøg.

Denne steroidcreme er desuden lokalbedøvende og dermed lindrende, hvis der er smerter. Ydermere kan man efter behov smøre hæmoriden med et lokalbedøvende middel.

Hvis der er en blodansamling i hæmoriden, kan lægen vælge at skære/stikke et ganske lille hul i slimhinden og udtømme blodsamlingen. Dette kan lindre, men også give lidt blødning efterfølgende.

Hvis det primære symptom er blødning, kan lægen eventuelt med en lille kikkert sætte en elastik på hæmoriden.

Ligeledes kan man ved smerter supplere med almindelig smertestillende medicin som fx pamol og/eller ibuprofen. Morfinlignende præparater kan ikke anbefales, da disse virker forstoppende.

Det er vigtigt, at man holder sin afføring lind ved at drikke rigelig væske og eventuelt supplere med afføringsmiddel. Afføringsmidler/laksantia fås i håndkøb.

Kontrol

Som udgangspunkt bør du efterfølgende via din egen læge få en henvisning til privatpraktiserende kirurg. Denne kan vurdere dine hæmorider, når de akutte symptomer er klinget af.

Hvis vores læge skønner, at du skal til kontrol hos os, vil du blive indkaldt 6-8 uger efter behandlingen. Der vil her blive taget stilling til, om der skal foretages yderligere undersøgelser eller operation.

https://www.hvidovrehospital.dk/
Scan koden med din mobil og læs mere om afdelingen.
Redaktør