Håndled - CT-skanning (Os scaphoideum)

For at se om du har brud i en lille knogle i hånden, skal du have CT-skannet dit håndled. Undersøgelsen varer cirka 10 minutter.

Kort om undersøgelsen

Du skal have lavet en CT-skanning (Computer Tomografi-skanning) af dit håndled. CT-skanningen er en avanceret røntgenundersøgelse, som giver detaljerede billeder af kroppen. Undersøgelsen kan vise, om du har et brud i en lille knogle i håndroden (os scaphoideum).

Undersøgelsen varer cirka 10 minutter. Der kan dog opstå ventetid.

Undersøgelsen

Henvend dig på afdeling 334

Du skal henvende dig i modtagelsen på Radiologisk sektion, afdeling 334.

Undersøgelsen

Vi hjælper dig til rette på det leje, som langsomt bevæger sig frem og tilbage gennem åbningen i skanneren. Det er kun din hånd, der bliver skannet. Du skal ligge på maven eller ryggen med armen strakt op over hovedet. Hvis du ikke kan få armen op over hovedet, kan undersøgelsen ikke gennemføres, og du vil blive tilbudt en almindelig røntgenundersøgelse i stedet. Du skal ligge helt stille under skanningen, så billederne bliver skarpe. Du er alene i rummet, men vi kan se og tale med dig hele tiden. 

Billede af, hvordan man skal ligge i CT-skanneren

Svar på undersøgelsen

Hvis du er henvist fra Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital, går du tilbage til akutmodtagelsen og får svaret på undersøgelsen.

Vi kan ikke CT-skanne dig, hvis du er gravid

Vær opmærksom på, at vi ikke kan CT-skanne dig, hvis du er eller kan være gravid.

Få mere viden

Du kan få mere viden om CT-skanninger på www.patienthåndbogen.dk. Søg på ’CT-skanning’.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside, www.sst.dk, kan du læse om strålingsdoser. Søg på ’Strålingsguiden ioniserende stråling’.

Redaktør