Fortykning

Information om fortykning.

Fortykning kan hjælpe børn og unge, der fejlsynker eller har synkebesvær. I denne pjece kan du finde information og gode råd omkring fortykning.

Hvad er fortykning?

Fortykningspulver er et præparat udviklet til at fortykke mad og væske.

Fortykningspulver anvendes ved synkebesvær eller fejlsynkning, ved at justere konsistensen, så den er optimal i forhold til at gøre det nemmere at synke. Fortykningspulver anvendes også ved tendens til opkast eller megen gylp.

Hvad bruges fortykning til?

Børn, der drikker modermælkserstatning og gylper meget, kan have gavn af at modermælkserstatningen bliver tykkere og derved ligger lidt tungere i maven. Fortykningspulveret rystes eller røres i den færdige væske.

Produktet kan også bruges til børn/unge, der fejlsynker eller hoster, når de drikker.

Hvordan anvendes fortykning?

Fortykningspulver opløses let i modermælkserstatning, drikkevarer, pureret mad og ernæringstilskud uden at forandre smagen.

Hvis der blandes modermælkserstatning til et døgn af gangen, er det vigtigt at vælge et fortykningspulver, der holder konsistensen i flere timer og ikke bundfælder.

Mængden der skal bruges for at fortykke i den rette konsistens varierer fra person til person. Den almindelige opstartsdosis er ½ - 1 skefuld pr. 100 ml.

Hvor kan fortykning købes?

Fortykningspulver kan købes på apoteket uden grønordination under produktnavnene:

  • Nutilis fra Nutricia.
  • Resource thickenUp fra Nestle.
  • Attylet fra Toft Care ApS.
  • Johannesbrødkernemel fra Matas eller helsekost.
Redaktør