Fod: Fodoperation i lokalbedøvelse

Information om fodoperation i lokalbedøvelse.

Tid og sted

Du skal møde til operation den

___________________ kl. ___________________

Du bedes møde ved skranken i Dagkirurgisk Afdeling, afsnit 141 i Center 1 i ambulatorieetagen (indgang nr. 1 i parkeringskælderen).

Praktiske oplysninger

  • Af hensyn til forbinding bør dine bukser have brede ben.
  • Medbring så få værdigenstande som muligt.
  • Medbring gerne læsestof til eventuel ventetid.

Operationen

Operationen foregår i lokalbedøvelse, som bliver lagt på operationsstuen. Herefter bliver din fod renset med sprit for at fjerne bakterier, og foden afdækkes sterilt.

Efter operationen

Efter operationen vil du få lagt en forbinding. Da vi udfører mange forskellige operationer, får du en skriftlig beskrivelse af netop din operation og den efterfølgende plan. Det er vigtigt, at du på forhånd har sørget for hjemtransport efter operationen, da du skal sidde med foden højt for at undgå gennemblødning af forbindingen.

Smerter

Der vil være smerter i foden, når bedøvelsen holder op med at virke. Det er derfor vigtigt, at du holder dig i ro og lejrer benet højt de første døgn. Det er som regel nødvendigt med smertestillende medicin et par dage efter operationen fx Panodil 2 tabletter op til 4 gange dagligt. Har du brug for anden smertestillende medicin, sender vi en recept til apoteket.

Spørg os, hvis du er i tvivl

Fødder er forskellige fra person til person, og derfor giver vi individuel behandling og vejledning til den enkelte patient. Du må endelig spørge, hvis du er i tvivl om noget.

Undgå komplikationer

Ved alle operationer er der en lille risiko for betændelse i operationsområdet. Derfor frarådes rygning, da det øger risikoen for betændelse og nedsætter heling af såret.

Afbud

Er du forhindret i at møde til operationen på det aftalte tidspunkt, bedes du hurtigst muligt meddele os det. Det gør du telefonisk (se kontaktinformationer nederst), eller på mail: hvh-ortopaedkirurgi-afbud@regionh.dk. Udebliver du fra operationen uden afbud, betyder det, at vi ikke kan nå at indkalde en anden til operation.

Redaktør