EKG - Børn

Et elektrokardiogram (EKG) er målingen af de elektriske impulser, ved hjælp af hvilke hjertemusklen pumper blodet rundt i kroppen.

Hjertet er en muskel, der pumper blodet rundt i kroppen ved hjælp af elektriske impulser. Målingen af de elektriske impulser hedder elektrokardiogram, EKG.

Undersøgelsen kan vise noget om hjertets rytme, hjertemusklens størrelse og om hjertemusklen er belastet.

Hvor og hvornår?

I skal selv bestille tid til EKG. I kan booke tid på www.blodproever.dk. Hvis I har problemer med tidsbestilling, kan I ringe til Klinisk Biokemisk Afdeling, sekretariatet på tlf. 3862 1100.

Hvordan foregår undersøgelsen?

Dit barn ligger på en briks under hele undersøgelsen. Barnet skal have tøjet af overkroppen og strømperne af fødderne. Dit barn får seks elektroder på brystkassen og et på hver arm og hvert ben. Der sættes en ledning på hver elektrode, der sender signal til computeren.

Hvor længe varer undersøgelsen?

Undersøgelsen varer et par minutter og gør ikke ondt. Det er vigtigt for resultatet, at dit barn ligger stille under hele undersøgelsen.

Hvordan kan jeg forberede mit barn?

Du kan for eksempel fortælle:

  • At dit barn skal ligge stille under hele undersøgelsen.
  • At det ikke gør ondt at blive undersøgt.
  • At du er med under hele undersøgelsen og kan holde dit barn i hånden.

Hvornår får jeg svar på undersøgelsen?

Svaret sendes direkte i dit barns journal. Du får svaret til dit barns næste ambulante tid.

Har du spørgsmål til undersøgelsen, er du velkommen til at ringe til en sygeplejerske på tlf. 3862 2011, alle hverdage kl. 9.00-10.00. Du kan også ringe til Børne- og Ungeambulatoriets sekretær på tlf. 3862 2132, mandag-torsdag kl. 09.00- 14.00 og fredag kl. 09.00-12.00.

Redaktør