Børn: Børn der skal opereres i Dagkirurgisk Afdeling 141

Vejledning til forældre med børn, der skal opereres i Dagkirurgisk Afdeling 141.

I denne pjece kan I læse mere om forberedelserne til dit barns operation.

Tid og sted

I skal møde til operation

den ______________________

kl. ________________________

I skal møde i Dagkirurgisk Afdeling 141, opgang 1 i ambulatorieetagen.

Faste

Barnet må ikke spise fra 6 timer før mødetid. Heller ikke pastiller eller tyggegummi. Dette er vigtigt at overholde, ellers kan operationen blive aflyst.

Tørste

Indtil 2 timer før I skal møde til operation, må barnet drikke vand og saft, men må ikke drikke mælkeprodukter eller kakao.

Emla ’Tryllecreme’

Du får 2 plastre med Emla-cremen med hjem. Emla er en creme, som indeholder lokalbedøvelse. Det ene plaster skal sættes på håndryggen og det andet i albuebøjningen. Hvis barnet skal opereres i armen, skal plastrene sættes på modsatte arm. Plastrene skal sættes på 2 timer, før barnet skal møde til operationen. På afdelingen tager sygeplejersken plastrene af igen.

Barnet må gerne have en voksen med

Den voksne må gerne være hos barnet, indtil det er bedøvet, og på opvågningensstuen efter operationen. Når barnet er frisk igen, kan I tage hjem.

På grund af pladsforholdene og hensynet til andre patienter i opvågningen er der kun plads til én voksen hos barnet.

Forberedelser

I bedes sørge for, at I har Panodil derhjemme, hvis barnet får ondt efter operationen. Grundet infektionsfare må I ikke smøre creme i det område, hvor barnet skal opereres.

Afbud

Har barnet fået sår i operationsområdet, bliver syg eller I har spørgsmål, kan I kontakte Ortopædkirurgisk Ambulatorium på telefon 38 62 22 44 alle hverdage mellem kl. 8.00-15.00.

Aflysning på operationsdagen skal ske til Dagkirurgisk Afdeling 141 på telefon 38 62 10 39.

Redaktør