Børn - ultralydsskanning af maven

Ved en ultralydsskanning undersøger vi mavens organer, blodkar og lymfesystem.

Dit barn er blevet henvist til en ultralydsskanning af maven (abdomen). På de følgende sider kan du læse mere om undersøgelsen

Hvad er en ultralydsskanning?

En ultralydsskanning bruges til at lave billeder af de indre organer, fx nyrer, urinblære, lever, galdeblære og bugspytkirtel. Det sker ved hjælp af højfrekvente lydbølger. Lydbølgerne sendes ud og kaster signaler tilbage fra kroppens væv og væsker. Signalerne laves om til et billede af de organer, der bliver undersøgt.

Forberedelse til undersøgelsen

Børn over 6 år skal helst lade være med at spise og drikke de sidste 4 timer inden undersøgelsen. For børn under 6 år er der ingen forberedelse. Hvis barnet får medicin til daglig, skal denne tages som sædvanlig.

Hvordan foregår undersøgelsen?

Under undersøgelsen skal barnet ligge ned. Barnet får smurt gele på huden over det område, der skal undersøges for at få bedre kontakt mellem huden og skannerens lydhoved. Røntgenlægen fører lydhovedet over barnets mave og følger de computerbearbejdede signaler på en skærm.

Hvor lang tid tager undersøgelsen?

Undersøgelsen varer ca. 15 minutter til 1 time. I skal være forberedt på, at der kan forekomme ventetid på grund af akutte patienter eller uventede situationer. I vil da blive nærmere orienteret af personalet.

Svar på undersøgelsen

I får svar fra den læge eller afdeling, der har henvist jer til undersøgelsen.

Hvad gør vi med værdigenstande?

Tag så få ejendele med som muligt. Smykker, mobil, penge, ure og lignende er jeres personlige ansvar og hospitalet kan ikke erstatte tabte eller stjålne ting.

Hvor foregår undersøgelsen?

Radiologisk Sektion ligger i det gule center 3, afsnit 334, i ambulatorieetagen. Når I kommer til Radiologisk Sektion, skal I henvende jer ved ekspeditionen.

Redaktør