Ambulatoriet: Behandling med fikseret armslynge

Information om behandling med fikseret armslynge.

Du har fået en skade på din skulder eller overarm, der kræver behandling med en fikseret armslynge. Læs om, hvordan du bruger armslyngen korrekt og passer på din skadede arm.

Behold slyngen på

Du skal bære den fikserede armslynge hele døgnet.

Undgå armlæn

Hvis du har et brud i skulder eller overarm, anbefaler vi, at du undgår at lægge underarmen på en pude eller et armlæn, da det kan skubbe bruddet opad.

Korrekt indstillet slynge (se billederne)

Når du skifter tøj eller vasker dig

Den fikserede slynge kan med forsigtighed tages af, når du skifter tøj eller vasker dig. Du får brug for en til at hjælpe dig.

Slyngen tages af, og her kan du med fordel stå op, strække albuen og læne dig en anelse til siden. Så bliver der bedre plads til at udføre hygiejne under armen. Placer gerne en lille bomuldsklud eller andet i armhulen, der kan optage sved, og som skiftes ved behov.

Hvis du har et brud i skulder eller overarm, kan der komme lyde fra bruddet, men det forhindrer ikke helingen.

Når du skal tage dit tøj af: start med den raske arm og slut med den syge. Når du skal tage dit tøj på: start med den syge arm og slut med den raske.

Bevæg fingre og håndled

Du skal bevæge dine fingre og håndled så meget som muligt. Du kan med fordel løsne slyngen for at bøje og strække i albuen flere gange dagligt.

Redaktør