Årskontrol af hæmokromatose

Behandlingen af hæmokromatose sker ved blodtapning.

Du har sygdommen hæmokromatose. Det er en arvelig sygdom, som medfører øget optagelse af jern fra tarmen. Det ekstra jern kan ophobe sig i kroppen, især i lever, led, hjerte og i bugspytkirtlen.

Behandlingen foregår ved blodtapning.

For vi kan følge, hvordan det går med din behandling og være sikre på, at den virker, som den skal, vil vi gerne se dig til årskontrol.

Hvordan foregår årskontrol?

En uge inden du kommer til årskontrol, skal du have taget blodprøver. Det kan du fx gøre i Prøvetagningsambulatoriet på Hvidovre Hospital afd. 130, eller på dit lokale hospital.

Årskontrollen foregår i ambulatoriet hos en sygeplejerske. Du skal møde fastende. Det betyder, at du ikke må have drukket eller spist i tre timer inden du kommer.

Sygeplejersken vil spørge dig om dine symptomer og livsstil og give dig svar på dine blodprøver, veje dig og scanne din lever for at se, om der er kommet arvæv (en såkaldt fibroscanning).

Hvis dine blodprøver viser, at du har for meget jern (ferritin), vil der være mulighed for, at du kan blive tappet for blod. Hvis du har tegn på komplikationer til din hæmokromatose, vil sygeplejersken bestille tid til dig hos en læge.

Du skal beregne ca. 60 minutter til samtale, fibroscanning og tapning.

Hvor foregår årskontrollen?

Årskontrollen foregår på Hvidovre Hospital i Gastroenhedens Medicinske Ambulatorium, afsnit 331M.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 38 62 16 00 på hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00.

https://www.hvidovrehospital.dk/
Scan koden med din mobil og læs mere om afdelingen.
Redaktør