24-timers test med bind

Information om brug af 24-timers test med bind.

Formålet med en 24-timers test med bind er at finde ud af, hvor meget urin du lækker ufrivilligt på 24 timer.

Hvornår skal jeg lave testen?

Som regel laves testen 1-2 døgn, før du skal møde i Gynækologisk Ambulatorium (Urogynækologisk Klinik).

Den dag du laver testen er det vigtigt, at du laver nogle af de ting, der plejer at forårsage, at du bliver utæt.

Du skal IKKE lave testen en dag, hvor du har menstruation.

Hvordan laver jeg testen?

Du har fået udleveret en pose med nogle urinbind og poser, som er vejet på forhånd. I hele det døgn, hvor du laver testen med bind, skal du bruge de bind, du har fået udleveret af os.

Du skal IKKE tisse i bindene, men gå på toilettet som du plejer.

Testen varer 24 timer. Start for eksempel kl. 08.00 den ene dag og slut kl. 08.00 den næste dag.

Skift bindet, hvis det er blevet vådt, eller i forbindelse med et toiletbesøg.

Det brugte bind, skal du lægge i en af de små poser og lyne den til, inden du lægger det i den store pose. Husk også at gemme strimlerne fra bagsiden af bindene.

Efter testen er afsluttet, skal ALLE bindene - brugte som ubrugte - afleveres til sygeplejersken eller lægen i Gynækologisk Ambulatorium (Urogynækologisk Klinik), så vi kan veje dem og på den måde regne ud, hvor meget urin, du har lækket.

Udfyld væske-vandladnings-skema

Vi anbefaler, at du laver testen en af de dage, du også udfylder et væske-vandladnings-skema. På den måde kan vi se, om der er en sammenhæng mellem det, du drikker, dine toiletbesøg og din inkontinens.