Coronavirus: Til patienter og pårørende på Hvidovre Hospital

Her kan du læse om de ændringer og tiltag, du skal være opmærksom på, når du kommer på hospitalet.

På Hvidovre Hospital modtager vi patienter, der er syge med coronavirus. Samtidig behandler vi mange patienter med andre akutte eller livstruende sygdomme, som fortsat vil modtage den pleje og behandling, de har behov for.

Brug mundbind på hospitalet 

Du skal bruge mundbind, når du er på hospitalet. Der er dog enkelte undtagelser, hvor mundbind ikke er krav.

Undtagelser:

  • Patienter, der skal indlægges og er testet negativ for coronavirus i forbindelse med deres indlæggelse, behøver ikke bruge mundbind.

  • Besøgende må tage deres mundbind af på sengestuen, hvis de kan holdes 2 meters afstand til alle andre. 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til coronavirus, kan du kontakte den afdeling, du er tilknyttet. De kan vejlede dig og dine pårørende.Vi tester patienter inden aftale på Hvidovre Hospital

På Hvidovre Hospital tester vi patienter for COVID-19, inden de møder op til aftaler på hospitalet. Det gælder patienter, der skal: 

  • indlægges, eller 

  • have foretaget undersøgelser, der giver særlig risiko for dråbesmitte. 

Hvis du skal testes, og du allerede er indkaldt til undersøgelse eller behandling på Hvidovre Hospital, vil du blive ringet op af din afdeling eller modtage et brev i din e-boks. Her får du oplysninger om, hvor og hvornår du skal testes. Du behøver ikke ringe til din afdeling.Corona-vurderingsklinik: Skal du tilses af en sygeplejerske eller læge?

Skal du ind og tilses for coronavirus skal du møde op i Corona-vurderingsklinikken ved hospitalets Akutmodtagelse.

Find vej til Corona-vurderingsklinikkenKort over Hvdiovre Hospital ude m. Coronaklinikker og Børnemodtagelse

Det er kun patienter, der på forhånd er blevet henvist til vurdering, der må møde op.Corona-podeklinik: Skal du podes for coronavirus?

Er du henvist til at blive podet for coronavirus på Hvidovre Hospital, skal du møde op ved Corona-podeklinikken ved Parkeringsplads P6.

Find vej til Corona-podeklinikken

Det er kun patienter, der på forhånd er blevet henvist til podning, der må møde op.

Når du ankommer, skal du stille dig i det afmærkede venteområde ud for det skilt med din fødsesldato. Er du fx født d. 22. april, skal du stille dig ud for der, hvor der står 20 – 25. Her skal du holde god afstand til andre og vente på at dit navn bliver råbt op.

Børn under 10 år skal stå ud for vindue 5A/5B, hvor der podes af personale fra børneafdelingen. 

Du kan se dit prøvesvar på Sundhed.dk. Log på med NemID. Prøvesvaret bliver også sendt til din egen læge. 

Læs mere om coronatest her.Vis hensyn når du er på hospitalet

Når du er på hospitalet skal du følge de nationale anbefalinger:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Hold afstand og bed andre tage hensyn
Hvis du besøger en patient, som du ikke deler husstand med, skal du holde to meters afstand til patienten. Hvis det ikke er muligt, skal du bære maske under besøget for at beskytte patienten. 


Læs mere på coronasmitte.dk

Kom kun på besøg, hvis du er rask

Hvis du føler dig syg – og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber – må du IKKE komme på besøg. Du skal have været uden symptomer i 48 timer inden dit besøg.

Bemærk!

Hvis du bliver syg med coronavirus inden for 7 dage efter dit besøg, beder vi dig kontakte afdelingen.Udskudte aftaler bookes gradvist igen

Mange patienter har på grund af corona-epidemien fået udskudt allerede bookede aftaler hos os. Dette har vi udelukkende gjort, hvor vi vurderer, at det er lægeligt forsvarligt.  

Vi begynder nu igen at indkalde til de tider, vi i første omgang har måttet udskyde.   

Vi indkalder gradvist, fordi vi fortsat har brug for sengepladser og personale til de patienter, der bliver indlagt med coronavirus. Det er derfor ikke sikkert, at du modtager en ny indkaldelse med det samme. 

Når du bliver indkaldt, vil du modtage din nye tid på e-boks eller telefonisk.

Oplever du symptomer som bekymrer dig, og som du tænker kunne have noget med din sygdom at gøre, kan du naturligvis henvende dig telefonisk til din afdeling, hvis din aftale er udskudt. Hvis dine symptomer ikke er relateret til din sygdom, beder vi dig om at henvende dig til din egen læge.

Læs mere om dine patientrettigheder Generelle spørgsmål om coronavirus

Vi har desværre ikke mulighed for at svare på generelle spørgsmål om coronavirus. 

Læs mere på www.sst.dk/coronavirus eller ring til hotline: 70 20 02 33.  Situationen er under daglig udvikling og det er derfor vigtigt, at du orienterer dig på ovennævnte hjemmeside, der opdateres løbende.

Sundhedsstyrelsen har lavet en række foldere med gode råd og vejledninger i forbindelse med coronavirus.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmesideBegrænset besøg og ledsagelse på hospitalet

På grund af det stigende corona-smittetryk må du kun få besøg af én af dine nærmeste pårørende, ligesom du højst må tage én ledsager med, hvis du f.eks. skal til undersøgelse eller ambulant behandling. For børn og unge gælder det dog, at de gerne må tage to pårørende med. Ved kritisk sygdom er det muligt at få besøg af mere end én pårørende. 

Læs mere om pårørende og besøgRedaktør