Parkeringsnyt: Slut med beskidte sko på gruspladsen

​Hvidovre Hospitals store grusparkeringsplads er i dag et tvivlsomt bekendtskab – specielt i regnvejr, hvor kombinationen af grus og vand er en udfordring for både nyvaskede biler og blanke skosnuder. Heldigvis har byggeafdelingen en plan …

​Hvidovre Hospitals grusparkeringsplads trænger til en overhaling. Foto: Thomas Wittrup

Af Thomas Wittrup, kommunikationsmedarbejder

Planen involverer tunge entreprenørmaskiner og deres kyndige operatører, som allerede nu står på spring for at anlægge et sandt parkeringsparadis for de firehjulede; fast belægning, afvanding, afmærkede båse, broer over afvandingsgrøfterne, belysning og nye renovationstiltag (skraldespande), som alt sammen gerne skulle være klart med udgangen af marts måned – i første omgang dog kun på den nordlige halvdel af pladsen.

Malurt​ i bægeret

Men netop projektets varighed over det meste af vinteren kaster desværre en udfordring af sig. For når gravemaskiner og mænd i fiberpels indtager området, er der selvsagt ikke plads til biler, som derfor må placeres andre steder. Løsningen er en stribe midlertidige pladser på det grønne område ved akutmodtagelsen, som tidligere fungerede som helikopterlandingsplads. Desværre er der ikke plads til at erstattet alle de midlertidigt lukkede pladser, så byggeafdelingen håber på velvilje fra de motoriserede:

”Vi vil gerne lave nogle rigtig gode parkeringspladser til vores patienter og personale – nogle som ikke kræver firehjulstrækker og gummistøvler. Desværre betyder det en periode med et reduceret antal pladser. Det kan vi ikke undgå, og vi må kan kun håbe på tålmodig overbærenhed, indtil vi kan åbne for de stærkt forbedrede pladser i foråret. Indtil da vil jeg opfordre til, at personalet giver plads til patienter og pårørende og overvejer alternativer som fælleskørsel med kolleger, offentlig transport eller – endnu bedre – cyklen,” siger projektdirektør i byggeafdelingen, Finn Bloch.

Netop for at gøre det mere attraktivt for personalet at tage cyklen på arbejde, er der i byggeafdelingen gang i et projekt, som i foråret vil resultere i helt nye cykelparkeringspladser ved undervisningsbygningen i et overdækket og aflåst cykel-parkeringshus med trykluft, vand og andre fornødenheder til sikker og bekvem opbevaring af de tohjulede.

Helt nye plads​er til sommer

I tilgift til løftet om bedre forhold på grusparkeringen, som endda udvides med 80 pladser, kan projektdirektøren smide en helt ny p-plads i puljen for bedre forhold for det motoriserede segment:

”Vi planlægger i øjeblikket anlæggelse af en helt ny parkeringsplads med plads til 250 biler. Den kommer til at ligge på taget af den nordvestlige del af ambulatorieetagen over akutmodtagelsen, og vi satser på at være klar med de nye pladser allerede til sommer,” bedyrer Finn Bloch.

I et endnu længere perspektiv kan det tilføjes, at udvidelsen af hospitalet i 2019 vil betyde yderligere 335 p-pladser, som etableres i forlængelse af den eksisterende parkeringskælder. Dette bringer det samlede antal ekstra pladser op på i alt 650 i forhold til i dag. ​

​​​​​FA​​​KTA

Arbejdet med den nordlige del af grusparkeringspladsen begynder mandag den 5. januar 2015. Fra denne dato henvises der til de midlertidige pladser på den gamle helikopterlandingsplads.

Den nye 'grusparkering' står klar i april 2015.​​