Orange Scene: Rolling Stones, Stevie Wonder … og Finn Bloch

Igen i år vrimler det med kendte navne på Roskilde - også en projektdirektør, som spotter dånende festivalgæster.
Billede af udsigten foran orange scene ved roskilde festival

​​​​​​​Jakkesættet er skiftet ud med en sikkerhedsvest - Finn Bloch (nærmest kamera) på vagt foran Orange Scene. Privatfoto.

Af Thomas Wittrup, kommunikationsmedarbejder

Roskilde Festivalen er i gang, og musikinteresserede i alle aldre er flyttet ind på dyreskuepladsen for at tilbringe en uge sammen med 80.000 ligesindede. Det samme er 32.000 frivillige, som knokler for at give de betalende gæsterne – og sig selv – en god oplevelse.
Projektdirektør Finn Bloch fra Amager og Hvidovre Hospitals byggeafdeling er én af dem. Han bruger en del af sin sommerferie hvert år på at sikre, at hans kliniske kolleger fra Roskilde Sygehus ikke får alt for travlt.

For sammenholdet og musikken
Projektdirektøren, der til daglig er ansvarlig for om- og udbygning af Amager og Hvidovre Hospital​, er på Roskilde Festival en del af det team, som står for sceneopbygning, mad, teknik, logistik og sikkerhed på festivalens største og mest berømte scene; Orange. Men hans opgave på festivalen har ikke noget med sceneopbygning at gøre. Han er derimod ’spotter’ for Crowd Safety.

”Vi står foran publikum, med ryggen til scenen og holder øje med, hvad der sker blandt det forreste publikum. Mit job er at ’spotte’ personer, som er i fare for at blive klemt, har det for varmt eller på anden har brug for hjælp. Hvis jeg spotter en, får jeg med hjælp fra vores team hjulpet personen i sikkerhed på vores side af hegnet,” fortæller Finn Bloch.

”Sammenholdet på ’Orange’ er helt specielt. Vi er en del, som har været med i mange år og vi nyder en helt speciel ånd og et fantastisk samarbejde. Derfor bliver jeg ved med at vende tilbage. Og så fordi jeg får hørt en masse god musik, mødt nogle spændende mennesker (Springsteen, Prince m.fl.) og kan holde lidt øje med mine niecer og min datter,” tilføjer Finn Bloch med et glimt i øjet.

Men hvordan havner en ingeniøruddannet projektdirektør som frivillig på Danmarks største musikfestival?

”Jeg besluttede mig i 2002 for at bruge nogle timer på et godt formål. Og en tur på Roskilde Festival – som jo hvert år giver en stor del af deres overskud videre til gode formål – virkede langt mere tillokkende end tjanser i den lokale Røde Kors-butik. Det blev en rigtig god oplevelse, og jeg har været der næsten hvert år lige siden,” afslutter Finn Bloch.

Prioriteret sikkerhed

Sikkerheden bliver taget meget alvorligt på festivalen, som i 2000 blev ramt af en tragedie, hvor ni mennesker omkom under en koncert med orkestret Pearl Jam på netop Orange Scene. Festivalen har siden opgraderet publikumssikkerheden med en række foranstaltninger.

Hvert år leverer også læger og sygeplejersker fra forskellige hospitaler en stor indsats på festivalen, hvor de tager sig af alt fra hårde tømmermænd til mere alvorligt tilskadekomne