Mistanke afkræftet: Ingen ebola på Hvidovre Hospital

​Hvidovre Hospital modtog natten til fredag en patient med mistanke om ebola-smitte. Efter en nat i højisolation er patienten nu undersøgt, og alarmen er afblæst.

Af Andreas Fruensgaard

”Patienten kom ind med feber og havde rejst i områder af Afrika, hvor der er ebola,” fortæller ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling, Bjarne Ørskov Lindhardt.

Da patienten – som DR oplyser, er en af deres medarbejdere - ankom til hospitalet, gik højisolationsproceduren i gang, og der blev taget prøver, som blev sendt til Serum Instituttet. Fire timer senere kunne personalet på afdelingen afblæse alarmen og konstatere, at prøverne var negative, og at beredskabet fungerede.

”Det forløb fuldstændig rutinemæssigt. Det er den første patient, vi har haft indlagt med mistanke om ebola. Vi har fået vist, at systemet fungerer, og vi fik mistanken om ebola afkræftet efter 4 ½ timer,” siger Bjarne Ørskov Lindhardt og tilføjer, at der ikke er grund til bekymring – heller ikke hvis der på et senere tidspunkt skulle komme en patient, som er positiv.

”Vores beredskab er altid på plads, det skal det være. Vores ansatte og patienter behøver ikke bekymre sig om risikoen for ebola. Selvom vi skulle få ebolapatienter, er det ikke farligt for dem at gå på arbejde eller være indlagt.” siger Bjarne Ørskov Lindhardt.